Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Argentina fără autonomie financiară. Noul președinte desființează banca centrală: "Este chestiune nenegociabilă!"

Postat la: 25.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele ales al Argentinei, Javier Milei, a declarat vineri că închiderea băncii centrale a ţării, un angajament de campanie emblematic, este o „chestiune nenegociabilă", potrivit unui comunicat al biroului său.

Comentariile, ca răspuns la ceea ce el a numit „zvonuri false", vin în timp ce economistul libertarian încearcă să-şi formeze echipa înainte de preluarea mandatului, pe 10 decembrie, existând semnale că va avea un Cabinet mai moderat decât era aşteptat, scrie news.ro.

Administraţia pentru Securitate Socială din Argentina, ANSES, o instituţie cheie având în vedere angajamentul lui Milei de a reduce cheltuielile statului şi subvenţiile, va fi condusă de economistul Osvaldo Giordano din regiunea cheie centrală Cordoba, se mai arată în comunicat.

Aceasta marchează o schimbare faţă de un plan anterior, conform căruia Milei urma să numească un aliat apropiat să conducă administraţia.

Horacio Marin, un executiv din sectorul privat al energiei, a fost confirmat ca viitor şef al companiei petroliere de stat YPF.

Milei se confruntă cu obstacole majore pentru a-şi implementa planurile de reformă mai radicale, care includ "dolarizarea" economiei, închiderea băncii centrale şi privatizarea companiilor de stat precum YPF, care necesită timp în cazul în care chiar vor putea fi făcute.

Coaliţia sa libertariană are un număr limitat de locuri în Congres şi niciun guvernator provincial. Milei trebuie, de asemenea, să jongleze cu cererile din partea blocului conservator, al cărui sprijin public a fost cheia pentru ca el să câştige scrutinul de săptămâna trecută.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE