Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum explică Iranul atacul asupra Israelului: motivul din spatele acestui conflict

Postat la: 15.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iranul "nu a avut de ales decât să-şi exercite dreptul la autoapărare", a declarat ambasadorul său la ONU, Amir Saeid Iravani, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, după atacul iranian fără precedent împotriva Israelului, relatează luni AFP. De asemenea, Iranul a anunțat că în cazul unei replici a Israelului, următorul atac va fi și mai mare.

"Consiliul de Securitate nu şi-a îndeplinit datoria de a menţine pacea şi securitatea internaţionale", nereuşind să condamne lovitura de la 1 aprilie împotriva consulatului iranian din Damasc şi, "în aceste condiţii, Republica Islamică Iran nu a avut altă opţiune decât să-şi exercite dreptul la autoapărare", a declarat ambasadorul iranian, dând asigurări că Teheranul nu doreşte o escaladare, dar că va răspunde la "orice ameninţare sau agresiune".

Armata israeliană a salutat duminică faptul că a putut conta pe "o coaliţie defensivă de aliaţi internaţionali", condusă de Statele Unite cu Marea Britanie, Franţa şi alte ţări, pentru a contracara atacul iranian, relatează AFP. "Atacul fără precedent al Iranului a fost contracarat de o apărare fără precedent. A fost prima dată când o astfel de coaliţie a acţionat împreună împotriva ameninţării Iranului şi a reprezentanţilor săi în Orientul Mijlociu", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-o conferinţă de presă.

Iranul a lansat sâmbătă seara peste 350 de proiectile, "rachete balistice, rachete de croazieră, rachete şi drone" către Israel şi alte ţări din regiune ar fi putut fi afectate de această ameninţare", a menţionat Hagari. Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă seara că forţele americane au ajutat la doborârea, aproape în totalitate, a dronelor şi rachetelor trase de Iran asupra Israelului, adăugând că şi-a reafirmat sprijinul "neclintit" pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE