G20: În vreme ce lumea este lovită de inflație brazilienii raportează scăderea prețurilor!
Postat la: 10.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Brazilia a înregistrat o deflație - o scădere a indicelui prețurilor - de 0,68% în iulie. Aceasta a fost prima scădere a IPCA (indicele general al prețurilor de consum) din mai 2020 (-0,38%). A fost, de asemenea, cel mai mare recul înregistrat în seria istorică, care a început în ianuarie 1980 - adică 42 de ani.
IBGE (Institutul brazilian de geografie și statistică) a publicat rezultatul marți. Recordul anterior datează din august 1998, când s-a înregistrat o deflație de 0,51%. Scăderea IPCA (indicele prețurilor de consum în sens larg) a fost ușor mai mare decât proiecțiile pieței financiare obținute de Poder360. Analiștii prognozaseră o deflație de 0,66% sau mai mult în luna iunie.
În acest an, IPCA acumulează un maxim de 4,77%. Indicele a decelerat în iulie față de iunie în perioada de 12 luni. Rata a trecut de la 11,89% la 10,07%. Cu toate acestea, se situează peste 2 cifre de 11 luni. Acesta este cel mai mic procent din august 2021, când a crescut cu 9,68% în 12 luni. Deflația din iulie a fost determinată în principal de grupul de transport, care a avut o scădere a prețurilor de 4,51%. Prețurile combustibililor au scăzut cu 14,15%. Benzina a scăzut cu 15,48%, iar etanolul, cu 11,38%. Doar motorina a avut o creștere: +4.59%.
Pe 23 iunie, președintele Jair Bolsonaro a promulgat legea care limitează ICMS (Impozitul pe Circulația Bunurilor și Serviciilor) la motorină, benzină, electricitate, comunicații și transport public. Dintre cele 9 grupe analizate, s-a înregistrat deflație în două. Prețurile din grupa locuințelor au scăzut cu 1,05%. Electricitatea a scăzut cu 5,78% în cursul lunii. Grupul de alimente și băuturi a crescut cu 1,3% în iulie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Strategia afaceriștilor din IT după ce Ciolacu a decis să le impoziteze profitul: urmează o revoluție a angajărilor
Eforturile marilor companii din IT de a-şi ajusta numărul de angajaţi recrutaţi în timpul pandemiei la volumul de muncă actual a rezultat în concedieri masive în acest sector, care au început de la finalul lui 2022 şi încă au ecou pe piaţa muncii.
-
UE discută adoptarea unei măsuri care prevede monitorizarea conversațiile online ale tuturor: e-mailurile și sms-urile românilor ar putea fi supravegheate
Un subiect care nu a stârnit deloc interes în România este propunerea Comisiei Europene de a monitoriza toate conversațiile online purtate în Uniunea Europeană.
-
Marcel Ciolacu: Rareș Bogdan e un patriot și un român corect
Marcel Ciolacu a vorbit despre Rareș Bogdan, în contextul unor declarații mai dure, sau uneori „pompieristice", făcute de politicianul liberal. Premierul a spus că nu îl consideră un extremist pe Rareș Bogdan, care este „mai slobod la gură", ci, dimpotrivă, îl vede ca un „patriot și un român corect".
-
FC Barcelona, acuzată de dare de mită: Percheziții la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor
Zi de zi, "afacerea Negreira" alimentează și mai multe controverse în Spania, în urma dezvăluirii că Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (o sumă totală de 7,5 milioane de euro). Parchetul a adus acuzații de corupție continuă împotriva clubului catalan.
-
Republica autoproclamată Nagorno Karabah îşi anunţă autodizolvarea şi că va înceta să mai existe la 1 ianuarie 2024
Republica autoproclamată Nagorno Karabah şi-a anunţat joi autodizolvarea sa şi a tuturor instituţiilor sale - începând de la 1 ianuarie 2024 -, la o săptămână după o ofensivă-fulger victorioasă a Azerbaidjanului, în urma a 30 de ani de conflict.
-
Corina Crețu îi face mincinoși pe Ciolacu și Boloș: "Nu există pericolul suspendării fondurilor europene!"
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării fondurilor europene faţă de România, aşa cum se vehiculează.
-
Marea majorare salarială, praf în ochii românilor: Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
Guvernul adoptă astăzi creșterea salariului minim. Însă banii pe care românii îi vor lua în mână nu sunt tocmai cei anunțați de guvernanți. Astfel, de la 1 octombrie, peste 1 milion și jumătate de români plătiți cu venitul minim ar urma să primească cu 300 de lei în plus lunar, venit brut, sau cu 500 de lei lunar brut, dacă vorbim despre angajații din domeniul construcțiilor.
-
O explozie solară a creat o breșă în câmpul magnetic al Pământului: S-a produs un fenomen spectaculos
O anormalitate remarcabilă în câmpul magnetic al Pământului a provocat recent apariția unor aurore deosebit de spectaculoase în Europa și America de Nord. De obicei, celebrele lumini nordice au o nuanță verzuie, dar în acest caz, aurorele au avut o tonalitate roșie, un fenomen rar întâlnit.
-
De ce să alegem servicii de depozitare pentru bunurile pe care nu le mai folosim
De multe ori spațiul de locuit sau de lucru devine din ce în ce mai prețios, ne confruntăm adesea cu dilema: ce facem cu obiectele pe care nu le mai folosim în mod regulat, dar pe care totuși nu vrem să le abandonăm sau să le aglomerăm în spațiul nostru de zi cu zi?
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.India își va schimba numele din 18 septembrie
- 2.Lovitura de stat din Gabon umple paharul la Bruxelles: "Ceea ce se întâmplă în Africa de Vest este o mare problemă pentru Europa"
- 3.Alex Soros: Trump amenință să răstoarne Noua Ordine Mondială
- 4.Ursula cere o aplicație de Identitate Digitala care să stocheze totul: date personale, administrative, medicale, de card, permis de conducere etc
- 5.Vladimir Putin și Xi Jinping vor lipsi de la summit-ul G20. Joe Biden rămâne cu ochi-n soare!
- 6.Fostul ambasador francez în SUA anunță sfârșitul dominației Occidentului: S-a terminat, nu mai sunteți stăpânii lumii
- 7.O mare criză își arată colții în SUA: pierderile au atins un nivel alarmant
- 8.Jale mare: Lui Zelenski i s-a interzis să vorbească în fața Congresului american
- 9.Erdoğan spulberă raportul Parlamentului European: 'Ne putem despărți de UE dacă este necesar!'
- 10.Șeful unui birou de înrolare ucrainean prezintă cifre șocante: Pe parcursul anului, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut până la 90% din personalul care s-a alăturat unităților în toamna trecută
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu