Revoltă împotriva "Împărătesei" Ursula: Comisarul forțat să demisioneze rupe tăcerea și lansează un atac extrem de dur
Postat la: 30.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fostul comisar european Thierry Breton crede că Franța va deține mai puțină putere la Bruxelles după plecarea lui și că a i se conferi prea multă putere președintei Comisiei Ursula von der Leyen e un pericol pentru Europa.
Breton, comisar european al pieței interne începând din 2019, a demisionat luna aceasta, acuzând-o pe Von der Leyen că l-a presat pe președintele francez Emmanuel Macron să-i retragă candidatura lui Breton pentru noua Comisie în schimbul unui portofoliu mai însemnat. „Franța e acum mutată la același nivel cu Italia, Spania, Polonia, Finlanda și România. Trebuie să arătăm că greutatea ei e mult diluată în comparație cu anterioara Comisie", a declarat Breton într-un interviu publicat duminică de Le Monde.
Macron a sfârșit prin a-și propune protejatul, Stéphane Séjourné, care ar trebui acum să fie numit vicepreședinte executiv al Comisiei. Pe hârtie, câțiva alți comisari ar urma să-i fie subordonați lui Séjourné, însă el nu va deține control direct decât asupra uneia dintre Direcțiile Generale ale Comisiei. Breton condusese trei Direcții, supervizând pe lângă piața internă și tehnologia, telecomunicațiile și apărarea. „Portofoliul meu de comisar a fost împărțit între cinci comisari", a declarat Breton în interviul pentru Le Monde.
Breton, care în cadrul Comisiei a avut relații tensionate cu Von der Leyen, a avertizat că în al doilea ei mandat aceasta a centralizat puterea în propriile mâini cu scopul de a promova interesele germane. „În unele ziare de la Bruxelles Ursula von der Leyen e numită «împărăteasa Europei»", a afirmat Breton, referindu-se la Politico. „E jenant pentru Europa, care nu a fost construită pentru a avea o împărăteasă sau un împărat. Europa se bazează pe echilibru, pe deservirea interesului general european, nu pe acela al unei singure țări", a declarat Breton. „Dacă acel echilibru e stricat, proiectul european e în pericol."
Breton a argumentat că Germania profită de situație pentru a exercita mai multă putere la Bruxelles și a avertizat că Von der Leyen, fiind germană, se poate folosi de puterea ei de la Bruxelles pentru a servi interesele Berlinului în detrimentul altor țări. „Cum Germania n-o duce bine [economic - n.a.], trebuie să avem grijă ca toate politicile europene să nu fie deturnate în interesul ei", a declarat el. Breton, care e și fost ministru francez al economiei și de finanțe, nu și-a cruțat nici propriul guvern, argumentând că și Franța însăși e parțial răspunzătoare pentru pierderea ei de influență.
„Dacă Germania preia cârma, acest lucru se întâmplă fiindcă alții nu-și joacă rolul de echilibrare, așa cum ar fi trebuit", a declarat Breton, explicând că incertitudinea politică și datoria publică masivă sunt aspectele care au contribuit la slăbirea Parisului. „Cu un deficit de aproape 6% din PIB, și nu din cauza vreunui factor extern, vocea Franței e inevitabil mai slabă", a declarat el.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
Utilizând un laptop şi un smartphone de la locuinţa sa din Salonic, Grecia, un consultant în securitate cibernetică a reuşit să ocolească dispozitivele de siguranţă din panourile fotovoltaice din întreaga lume şi să dobândească acces la mai multă energie electrică decât cea care trece prin întregul sistem energetic al Germaniei, conform Bloomberg.
-
ANAF introduce o taxă pentru o nouă categorie de venituri obținute din lumile virtuale
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat recent pe site-ul instituţiei "Broşura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacţionarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc nonfungible token)", care aduce clarificări despre tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din vânzarea NFT-urilor.
-
Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, vine cu o ipoteză interesantă, după ce România a intrat în spațiul Schengen, la capătul a doi ani de umilințe din partea Austriei. Rareș Bogdan arată faptul că votul de la alegerile prezidențiale a fost alimentat puternic de frustrarea acumulată de cetățenii români, care s-au trădați de Europa.
-
Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
In noiembrie Olanda a anuntat ca a reintrodus controalele la frontiere indiferent de acordurile tarilor Schengen. Mai inainte de asta, in primavara lui 2024, Austria anunta reintroducerea controlalelor la frontierele cu Cehia si Ungaria. Au mai reintrodus restrictii Germania si Italia, iar mai apoi Franta, Norvegia, Danemarca, Slovenia si Suedia.
-
La Nina aduce o inversiune termică de proporții: Lovesc fenomene extreme și va fi un ger de crapă pietrele
Fenomenul meteorologic La Nina va genera o inversiune termică de proporții și va aduce cu sine o răcire accentuată a vremii, dar și fenomene extreme. Spre deosebire de El Nino, care a caracterizat primăvara anului 2024, fenomenul La Nina se va manifesta în perioada decembrie 2024 - februarie 2025 și va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute.
-
Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
Budapesta a anunţat, după discuţia la telefon a premierului ungar Vikor Orban cu preşedintele rus Vladimir Putin, că Kievul a respins o oferă de încetarea a ostilităţilor "de Crăciun" şi un schimb de prizonieri. În schimb, Ucraina neagă că a discutat cu premierul ungar despre un armistiţiu de sărbători.
-
Europa: Virusul poliomielitei a fost depistat în apă. Boala te paralizează în câteva ore!
Sistemele de monitorizare a apelor uzate din Germania, Spania și Polonia au detectat prezența virusului poliomielitei, o descoperire îngrijorătoare pentru Europa, care a fost declarată liberă de polio în 2002.
-
Pare sa fie adevarat: Baba Vanga prezice izbucnirea unui război de proporții în Europa în 2025
Anul 2025 va veni cu un război de proporții în Europa. Așa sună una din profețiile făcute de Baba Vanga pentru anul care stă să înceapă. Conform prezicătoarei, urmează decimarea populației de pe continent și schimbări care vor rescrie cursul istoriei.
-
Cine controlează țânțarii deține controlul asupra populației globului. Insecta ne poate decima in numai câțiva ani
Țânțarul este considerat cel mai periculos animal din lume, fiind responsabil pentru sute de mii de decese anual, chiar se poate ajunge in unele cazuri si la peste 2,5 milioane de decese anual. Deși animale precum rechinii sau urșii ocupă un loc important în percepția publică asupra pericolelor din natură, statisticile arată o realitate diferită.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 5.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 6."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 9.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 10.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu