Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA contestă supremația Moscovei în Armenia: Rusia a demonstrat că nu este un partener fiabil

Postat la: 26.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statele Unite au declarat luni că Rusia a demonstrat că nu este un "partener fiabil" după ofensiva Azerbaidjanului în Nagorno-Karabah şi acuzaţiile Armeniei de lipsă de sprijin din partea Moscovei.

"Rusia a demonstrat că nu este un partener de securitate fiabil", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat de presă pe acest subiect.

Duminică, premierul armean, Nikol Paşinian, a reproşat implicit Moscovei lipsa de sprijin, calificând drept "ineficiente" actualele alianţe ale ţării sale, în special cu Rusia, ceea ce Moscova a contestat.

Armata azeră a câştigat săptămâna trecută o victorie militară fulger împotriva autoproclamatei "republici" Nagorno-Karabah, o regiune populată majoritar de armeni.

Purtătorul de cuvânt a exprimat încă o dată "îngrijorarea profundă" a Statelor Unite cu privire la soarta locuitorilor armeni din Nagorno-Karabah şi a spus că sprijină apelurile de a trimite o misiune internaţională acolo.

"Credem că ar trebui să existe o misiune internaţională acolo pentru a asigura transparenţa, a linişti şi a da încredere locuitorilor din Nagorno-Karabah", a declarat el.

El a raportat "discuţii active" pe acest subiect, fără a preciza tipul de misiune avută în vedere.

Responsabilul a cerut, de asemenea, ca actuala încetare a focului să fie respectată în continuare, să se răspundă nevoilor umanitare ale populaţiei locale şi ca Azerbaidjanul şi Armenia să reia discuţiile de pace.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE