Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vaccinata si super-civilizata Germanie înregistrează un record de 33.949 de cazuri noi de Covid-19 şi 165 de morţi în numai 24 de ore!

Postat la: 04.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Germania a înregstrat joi, 4 noiembrie, un număr-record de 33.949 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch, relatează AFP. Precedentul record s-a înregistrat la 18 decembrie 2020 - 33.777 de infecţii.

În total, peste 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în Germania, o ţară care se confruntă cu un "al patrulea val masiv ce afectează mai ales persoane nevaccinate împotriva COVID-19", potrivit guvernului Angelei Merkel. Asta dupa ce se anuntase in urma cu o zi ca situația ar putea fi grava. Totusi, în Germania, aproape 60 de milioane de persoane au fost vaccinate complet - reprezentând aproximativ 70% din populaţie, iar cu prima doza aproape 80% dintre germani.

La inceputul toamnei, guvernul Merkel ii felicita pe nemti sustinand ca cei aproape 70% de vaccinati complet, plus cei care "au trecut prin boala" (estimandu-se un total de peste 85%) ar reprezenta "imunitatea colectiva" necesara depasirea pandemiei si introducerii relaxarilor. Cu toate ca guvernul sustine ca este "un val al nevaccinatilor" (implicit si al celor netrecuti prin boala - adica aproximativ 15% din populatie - datele statistice arata ca nu este deloc asa si ca numarul mare de decese si de infectari nu a putut fi oprit de "imunitatea de turma" mult anuntata de pe urma unei vaccinari masive.

Ministrul german al Sănătăţi Jens Spahn a îndemnat la o înăsprire a măsurilor, în vederea unei controlări a celui de-al patrulea val Covid, subliniind că paturile la terapie intensivă încep, din nou, să lipsească. El a anuntat intensificarea restrictiilor pe baza de certificat de vaccinare. Guvernul a facut apel la populatie sa-si faca cat mai repede a treia doza booster. Spahn a îndemnat landurile "să înăsprească regulile cu privire la persoane nevaccinate, prin interzicerea accesului acestora în anumite locuri publice sau prin solicitarea unor teste PCR costisitoare."

Germania a înregistrat în medie 19.702 de cazuri zilnic în ultima săptămână, un bilanţ pe care nu l-a mai atins de la sfârşitul lui aprilie. "Recordul" absolut de cazuri zilnice, ca medie pe săptămână, a fost de 25.524, în săptămâna 16-22 decembrie 2020. De asemenea, 165 de morţi din cauza COVID-19 au fost înregistrate joi de către RKI, iar numărul total al morţilor din cauza COVID-19 a crescut la 96.192. Rata incidenţei în Germania atingea, joi, 154,5, iar vârfuri se înregistrau în landuri din fosta Germanie comunistă precum Saxonia (336,4) sau Turingia (357,4). "Important este ca cetăţenii să înţeleagă că iarna va fi, din nefericire, din nou problematică", avertizează un cunoscut medic, care îi îndeamnă pe germani la prudenţă. Acest val intervine într-o perioadă politic delicată pentru Germania, cand se face schimbul intre guverne.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE