Scurtă istorie a arivismului omului propulsat în funcție de prietenul Baron Lamborghini
Postat la: 31.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Motto: "Și de-al dracu ce eram, am scos capu-afară!" (cântec popular românesc)
Cam de pe la începutul mileniului, Mircea Corbu spunea despre el că a trecut direct din mediul de afaceri în cel politic, în postura de angajat al societății Hidro Valea Prahovei, pe post de instalator. Și nu unul bun. Acum, el se prezintă la apogeul carierei destul de controversate de primar al Buștenilor. Cum se face că un simplu instalator a avut în raniță bastonul de primar? Asta ne propunem să vă arătăm. Pentru că mai sunt niște episoade trecute sub tăcere. Și bani publici!
În orice țară civilizată, o știre cum că fiul primarului din Bușteni fură apă de la rețea, ar fi avut, ca și consecință, demisia instantanee a primarului, pentru ca ancheta să-și poată urma cursul firesc... În mod sigur, niciun buștenar nu poate fi convins că fiul primarului Mircea Corbu ar fi tras, de capul lui, apă printr-o conductă separată, ocolind apometrul. Și asta fără știrea tatălui. Așa ceva nu este posibil, în contextul în care ai un tată, instalator la bază, care, timp de zeci de ani, a "muls" bugetul local de sume exorbitante pentru lucrări care țin de rețeaua de apă a orașului.
Nimeni nu mai știe care a fost soluția în dosarul de furt cu pricina și Corbu nu s-a grăbit să o prezinte public... De la cine a furat apă familia Corbu? De la Hidro Prahova! Cine este acționar unic la Hidro Prahova? Consiliul Județean Prahova! Cine era, la vremea aceea, Președintele Consiliului județean Prahova? Iulian Dumitrescu, Baronul Lamborghini, cel care l-a ajutat pe Corbu să ajungă primarul Bușteniului... Corb la corb nu-și scoate ochiul! Cel mai probabil, Hidro Prahova a arătat cumva, că nu există prejudiciu.
Din declarația de avere, datată 25.10.2017, rezultă foarte clar două lucruri: că Laurențiu Mircea Corbu este acționar la două societăți, MIRANCOR INSTAL și ALMY HOBBY, dar și că prinsese gustul politicii, pentru că vedem că personajul este președintele ALDE Bușteni, poziție din care a candidat la funcția de primar. Ceea ce nu se spune în site-ul Agenției Naționale de Integritate este motivul pentru care Corbu a dorit să intre în politică. Se presupune că a descoperit gustul banilor publici încă de pe atunci...
Când a candidat în 2020 din partea PNL-ului, că figura cu ALDE nu i-a reușit în 2018, principalele răcnete de campanie ale candidatului liberal Corbu au fost pe tema că nu s-a făcut nimic în Bușteni. Un ziar local i-a adresat o întrebare uimitoare la acea vreme: dacă zice Corbu că nu s-a făcut nimic în Bușteni, atunci cum de societățile lui Corbu au încasat de la Primăria Bușteni peste 30 de miliarde de lei vechi intre 2009 și 2020? Evident, Corbu a reacționat rapid, după modelul baronului Lamborghini, și a făcut ca toate ziarele apărute atunci în Bușteni să dispară. Nu a precupețit nici bani, nici eforturi.
Despre ce nu vorbește nimeni este faptul că societățile lui Corbu au încasat tone de bani și de la Hidro Prahova S.A., o societate al cărei acționar principal este Consiliul Județean Prahova. Corbu făcea tot felul de lucrări și tot felul de branșamente, lucrări care, ulterior, erau recepționate și plătite, mai de voie, mai de nevoie de societatea respectivă. Acolo unde există voință politică, există și sumele de bani necesare. Poate că lucrările lui Corbu se reflectă în prețul exagerat al apei. Și poate că faptul că primarul Corbu a dezvoltat o frumoasă relație de prietenie cu deputatul comărnicean Mircea Roșca a rezolvat niște amănunte esențiale!
În declarația de interese din 2018 îl găsim pe Mircea Corbu atât ca președinte ALDE Bușteni, cât și ca și coordonator al filialei Bușteni a Hidro Prahova. Observăm că lipsește una din cele două societăți ale lui Corbu. De ce? Pentru că Mircea Corbu a semnat, în calitate de șef al filialei Bușteni, o grămadă de recepții la lucrări executate de societățile lui. Lucrări care, evident, au fost plătite! Aici DNA-ul ar avea extrem de mult de investigat.
Declarațiile de avere ale lui Mircea Corbu, primarul care pozează în cel mai cinstit și corect primar din România, din primi doi ani de mandat sunt cel puțin contradictorii și ar trebui să intre în atenția Agenției Naționale de Integritate. Aflăm, din prima declarație de avere, că Mircea Corbu este singurul primar din România care are o basculantă. Este în declarația de avere, înseamnă că este "pe persoană fizică". Adică pe lângă un BMW, un Mitsubishi și un Audi și-a mai tras omul și o basculantă IVECO...
Și asta nu este la fel de uimitor ca faptul că (aflăm din aceeași declarație de avere) primarul respectiv a mai vândut, tot pe persoană fizică, alte două basculante către o societate din Buzău. Nu știm cu cât este plătit un primar în Bușteni, cert este că în aceeași declarație, apare faptul că domnul Corbu și-a împrumutat un copil cu modesta sumă de 200.000 de euro, bani care nu prea existau în declarațiile anterioare prin nicun fel de depozite, iar pe basculante nu a încasat decât vreo 40.000 de euro?!
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O finalistă de la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată cu un blender de soțul ei
O finalistă de la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată cu un blender de soțul ei. Este știrea care a șocat întregul mapamond! Soțul femeii, acum în proces, a cerut să fie eliberat! Judecătorii i-au respins cererea!
-
Postul intermitent ascunde un pericol major: ce arată ultimele cercetări despre ceea ce se crede a fi sanatos
O nouă cercetare sugerează că postul intermitent, deși cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate și chiar reducerea riscului de demență, poate veni la pachet cu un risc crescut de cancer, scrie Science Alert.
-
Spaniolii au învățat "metoda românească" de a face plinul la mașină: Este cel mai eficient
Un clip viral în Spania dezvăluie un „truc românesc" (truco rumeno) despre cum să faci plinul la mașină în cel mai eficient mod posibil, arătând cum să introduci până și ultima picătură de benzină în rezervor.
-
Ursula e isterizata de Agenda 2030: Minuscula Europa vrea sa regleze temperatura globala. Restul lumii "isi bate joc" de planurile UE
Comisia Europeană le-a cerut miercuri guvernelor statelor membre ale UE care nu i-au trimis încă versiunea finală a planurilor lor energetice şi climatice să facă acest lucru cât mai curând posibil, insistând că aceste planuri reprezintă un "pas cheie" în obiectivul blocului comunitar de a atinge ţinta reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră fixată pentru anul 2030.
-
Mircea Geoană face o gafă monumentală în direct: "Dumnezeu să-i dea sănătate Regelui Mihai!"
Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a făcut o gafă monumentală, în direct la PRO Tv, în emisiunea Andreei Esca. Vorbind despre Regele Mihai, i-a urat acestuia 'sănătate!'. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, în Elveția.
-
Soția unui finalist la "Puterea Dragostei" a fost ucisă în Olanda. Bărbatul a aflat despre crimă în închisoare
Gabriel Vasiliu, finalistul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Puterea Dragostei", a aflat din închisoare că soția sa, Ana Maria în vârstă de 34 de ani, a fost ucisă în Olanda.
-
Logo-ul Bluetooth are o origine interesantă care combină istoria nordică și simbolismul.
Acesta a fost creat prin combinarea a două rune ale scriptului viking, în special runele „Haglaz" (sig) și „Bjarkan" (ura), care reprezintă inițialele regelui danez Harald „Bluetooth" Gormsson, care a unit Danemarca și Norvegia în secolul al X-lea.
-
Ce trebuie să știe românii despre Declarația Unică Inteligentă și CNP-ul fiscal: "Nu se vor mai putea face erori. Nu este invaziv sau dăunător"
Actul normativ prin care actuala Declaraţie Unică va fi înlocuită cu o Declaraţie Unică Inteligentă (digitală) va fi promovat anul acesta, urmând ca, după adoptare, să fie aplicat din 2026, pentru veniturile anului 2025.
-
România conduce din nou în clasamentul celor mai scumpe piețe pentru electricitate. Vârful de preț a ajuns la 679 de euro/MWh
Energia electrică tranzacționată pe bursa pe piața pentru ziua următoare a ajuns miercuri, 11 septembrie, la aproape 152 de euro pe megawatt-oră în România, cel mai mare preț din Uniunea Europeană și țările învecinate.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Șefa autonomiei Găgăuziei șochează: vrea referendum pentru unirea cu România
- 2.Cine ar fi în spatele discursului și cat e de santajabil Crin Antonescu. Jurnalista Rodica Culcer aduce în discuție un fost director al SRI
- 3.Scandal cu acuzații porno și o demisie de răsunet în PSD Vrancea
- 4.Sănătate doar contra cost: Pacienții asigurați, obligați să plătească pentru servicii medicale
- 5.Ciolacu a stat capră la Ursula de pomană: Posturile de comisar european râvnite de România deja s-au împărțit la cei care au sfidat-o pe sefa UE
- 6.Crin Antonescu, atac fără precedent la adresa lui Rareș Bogdan. Cei doi erau cunoscuți pentru relația apropiată
- 7.„Elena, tu ești Kamala de Câmpulung". Imnul de campanie compus pentru Elena Lasconi, care face furori pe internet VIDEO
- 8.Diana Şoşoacă surprinsă alături de Arhiepiscopul Teodosie
- 9.Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași" ai UDMR: Provocare brutală românească, românizare violentă
- 10.Cartea lui Nicolae Ciucă a ajuns la editură. Surpriză: Nu se va numi "Un ostaș în slujba țării"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu