Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A murit Cristian Topan, unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști din România

Postat la: 29.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristian Topan (n. 19 octombrie 1963 - d. 27 aprilie 2024), unul dintre cei mai importanți caricaturiști români, s-a stins din viață, la 60 de ani, în București.

Cristian Topan a fost președintele Uniunii Caricaturiștilor din România, președintele Federației Internaționale de Caricatură pentru România și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala de grafică publicitară.

A debutat la 16 ani, când încă era licean. De-a lungul vremii, a publicat mii de caricaturi în presa națională și reviste umoristice. „Dacă nu se poate râde de ceva, atunci lucrul acela e neserios", mărturisea artistul vizual.

A câștigat mai multe premii naționale și internaționale. A avut expoziții personale în București, Călărași, Gabrovo (Bulgaria), Novi Sad (Serbia). A făcut parte din comisii de premiere la concursuri organizate în Germania, Serbia, Bulgaria, Israel, Turcia, Macedonia și România.

În prezent, caricaturistul Florian Doru Crihană îi organizează o expoziție. Cristian Topan, alături de Mihai Stănescu, Traian Furnea, Matty Aslan, Pompiliu Dumitrescu, Eugen Mihăescu, Octavian Andronic, Adrian Andronic, au marcat caricatura de presă în perioada comunistă și post-decembristă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE