Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Australia deschide o anchetă privind modul în care a gestionat pandemia de COVID-19

Postat la: 21.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Australia a anunţat joi o anchetă despre felul în care această ţară a gestionat pandemia de COVID-19, vizând mai ales restricţiile drastice de călătorie şi începutul lent al campaniei sale de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Australia a impus unele dintre cele mai stricte restricţii de călătorie din lume în timpul pandemiei, închizându-şi frontierele în raport cu ţările străine timp de doi ani şi plasând în izolare majoritatea marilor sale oraşe timp de mai multe luni, conform Agerpres.

"A fost o perioadă foarte tulburătoare din vieţile noastre. Însă am depăşit-o", a declarat prim-ministrul australian Anthony Albanese în faţa reprezentanţilor presei.

"Trebuie să analizăm ce a funcţionat bine şi ce ar putea fi îmbunătăţit, concentrându-ne pe viitor", a adăugat el.

Pentru cea mai mare parte a fazei acute a pandemiei, strategia australiană a funcţionat, însă relaxarea regulilor de protecţie sanitară a dus la o creştere a numărului de cazuri detectate. Rata de vaccinare ridicată a populaţiei australiene a limitat totuşi numărul deceselor asociate COVID-19.

Această anchetă independentă, ce va avea o durată de 12 luni, va analiza politicile implementate de guvernul federal, a precizat Guvernul de la Canberra.

Ea se va concentra pe furnizarea de vaccinuri, tratamente şi material medical esenţial, pe ajutoarele financiare acordate persoanelor private şi companiilor, pe ajutorul oferit în materie de sănătate mintală şi pe asistenţa furnizată australienilor aflaţi în străinătate.

Unele dintre statele australiene au publicat deja rezultatele propriilor anchete.

Cea efectuată de statul New South Wales a dezvăluit că "erori grave" au fost comise în timp ce mii de pasageri au fost autorizaţi să se îmbarce pe vasul de croazieră Ruby Princess la Sydney, pe 19 martie 2020, înainte ca rezultatele testelor lor COVID-19 să fie disponibile, declanşând apoi un val epidemic.

Din ianuarie 2020, Australia, o ţară cu o populaţie de 26 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 11 milioane de cazuri de COVID-19 şi 22.800 de decese asociate acestei maladii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE