Combustibilul viitorului: S-a inventat un panou de acoperiș care produce hidrogen pentru căldură și energie electrică
Postat la: 03.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Hidrogenul este prezentat ca fiind combustibilul viitorului. Hidrogenul gazos poate fi transformat în combustibil cu ajutorul unei pile de combustie. În plus, este ușor de produs, mult mai puțin poluant decât benzina și, mai presus de toate, emite doar apă. De asemenea, hidrogenul economisește timp la reîncărcarea unui vehicul electric.
Prin urmare, acest gaz se află în centrul a numeroase cercetări științifice, în acest caz de către Johan Martens, Tom Bosserez și Jan Rongé, trei cercetători belgieni de la Universitatea din Leuven. Aceștia susțin că au inventat un panou de acoperiș care poate capta umiditatea din aer și o poate transforma în hidrogen verde. Ei plănuiesc chiar să o comercializeze încă din 2026.
Denumit SolHyd, acesta va transforma vaporii de apă din aer și lumina soarelui în hidrogen, fără a utiliza metale rare sau apă. Cercetătorii estimează că un singur panou SolHyd ar fi capabil să producă aproximativ 250 de litri de hidrogen pe zi și ar avea o eficiență de 15%. Ar fi nevoie de 20 de panouri pe acoperișul unei case pentru a furniza suficientă energie, cu condiția ca locuința să fie bine izolată și să aibă o pompă de căldură. Pentru a obține acest rezultat, au instalat un dispozitiv sub panoul solar. Acesta este un sistem tubular care produce hidrogen din molecule de apă extrase din aer prin intermediul unei membrane.
Johan Martens, unul dintre inventatorii acestui panou patentat, este profesor de bioinginerie, iar ideea i-a venit în timpul unei sesiuni de brainstorming relatate pe site-ul revistei Pv Magazine. El și-a imaginat un produs care ar capta moleculele de apă din atmosferă și ar folosi lumina solară pentru a le transforma în hidrogen.
Profesorul s-a gândit că există o șansă de a juca în această nișă și a recrutat doi dintre studenții săi, Jan Rongé și Tom Bosserez, pentru a duce această idee la bun sfârșit! În 2014, cei trei bărbați au reușit să proiecteze materiale care, atunci când sunt expuse la lumina soarelui, declanșează reacții chimice, având ca rezultat separarea moleculelor de apă în dihidrogen și dioxigen. Ei adaugă un alt modul pentru a capta acest hidrogen care, prin intermediul unei pile de combustie care generează curent electric, devine combustibil. Dispozitivul lor funcționează și nu au măsurat nicio emisie de gaze cu efect de seră în timpul experimentelor lor.
Invenția urmează să fie comercializată în 2026. Până atunci, cercetătorii belgieni vor trebui să îmbunătățească eficiența panoului lor de la 1% la peste 15%. De asemenea, ei vor trebui să extindă suprafața mică a panoului lor într-un prototip de aproximativ un metru, cu scopul de a alimenta un frigider, de exemplu. În continuare, ei speră să își modifice panourile solare pentru a le adapta la condițiile climatice ale continentului african sau ale țărilor din nordul Europei.
Panourile producătoare de hidrogen ar trebui să poată înlocui petrolul lichefiat, care este utilizat pe scară largă în țările emergente și care este, desigur, foarte poluant. În ceea ce privește prețul, ei estimează că acesta este similar cu cel al unui panou solar convențional! Viitorul ne va spune dacă hidrogenul va deveni combustibilul viitorului și dacă SolHyd va contribui la acest lucru!
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Presa din USA: Lista bazelor militare americane pe calea balonului spion din China, pe măsură ce a traversat Statele Unite
Sâmbătă 4 februarie, regimul Biden a recunoscut că balonul spion din China care traversa SUA, a fost observat pentru prima dată cu o săptămână mai devreme în Alaska, pe 28 ianuarie.
-
Confesiunea din 1992 a agentului CIA Coleman: "WEF va ucide 4 miliarde de oameni până în 2050!"
O carte din 1992, „The Conspirators Hierarchy, the Committee of 300", scrisă de fostul agent CIA, John Coleman, câștigă o atenție reînnoită, pe măsură ce previziunile sale despre o lume „post-industrială" controlată de tehnocrați globaliști par să devină realitate.
-
Omul de știință care a condus investigația Lancet privind originea COVID se implică in ancheta privind biolaboratoarele secrete americane din Ucraina
Omul de știință american care a condus investigația revistei medicale Lancet privind originea COVID-19, Jeffrey Sachs, a fost de acord să interacționeze cu comisia parlamentară rusă care cercetează activitățile laboratoarelor biologice din Ucraina.
-
Europa Liberă: Hidroelectrica pregătește 280 de posturi pentru clientela politică cu salarii de 10 milioane de euro!
Înaintea sărbătorilor, Bogdan Badea, directorul producătorului public de energie Hidroelectrica, vrea să facă sute de angajări. Între timp, acesta și-a promovat mentorul, pe fostul ministru Andrei Gerea, în funcția de șef al departamentului de furnizare energie pentru consumatorii casnici, transmite Europa Liberă.
-
Un cercetător olandez a prezis cutremurul din Turcia in urmă cu 3 zile: "O să fie un seism de 7,5 în regiunea asta!"
Frank Hoogerbeets, un cercetător olandez, a prezis cutremurul din Turcia încă de acum 3 zile printr-o postare publicată pe Twitter în 3 februarie.
-
Infrastructura energetică a Turciei e la pământ: exportul de petrol a fost oprit; se anuță întreruperea curentului electric
Un cutremur major care a zguduit luni dimineață sud-estul Turciei a provocat daune grave infrastructurii energetice a țării, a declarat ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Dönmez.
-
The Times of Israel scria in 2014: Planul secret pentru un "al doilea Israel" în Ucraina!
The Times of Israel, un ziar israelian independent care numără printre angajații săi o serie de foști reporteri ai cotidianului israelian Ha'aretz, a publicat un articol fascinant, dar în mare parte trecut cu vederea, datat Ierusalim și Jitomir, Ucraina, la 16 martie 2014, și care a fost scris de corespondenții săi respectivi din Rusia și Ucraina, Hirsh Ostropoler și I. Z. Grosser-Spass, citând un raport secret furnizat guvernului israelian.
-
Cum se explică amploarea cutremurului devastator din Turcia. Avertismentul unui seismolog: „Vor urma mii de replici"
Cutremurul produs luni, 6 februarie, a fost printre cele mai devastatoare produse vreodată pe planetă. Oamenii de știință spun că în fiecare an se produc mai puțin de 20 de cutremure cu magnitudinea mai mare de 7 pe planetă.
-
ChatGPT prefigurează Fiara Apocaliptică. Iată dialogul unui preot ortodox cu Inteligența Artificială Globală
Un preot ortodox a avut un dialog cu Inteligenta Artificială a ChatGPT. Inteligenta Artificială ar putea fi descrisa ca Fiara Apocaliptică, cea care in viitorul apropiat este posibil sa preia controlul asupra omenirii. REdam mai jos cele scrise de preot precum si adialogul acesstuia cu AI.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Casele trebuie să devină „Green": UE ne va obliga să ne renovăm casele. În Italia costul renovării unui apartament potrivit normelor va fi de 100.000 euro
- 2.Parlamentarii au anulat pe șest supraimpozitarea de 98% din marja de profit pentru importurile OMV-Petrom de energie electrică și gaze naturale!
- 3.UE vrea să interzică și gătitul pe motiv de incalzire globală: aragazul din bucătărie poluează mult peste normele acceptate!
- 4.Ilie Şerbănescu si Ion Cristoiu: Războiul NATO vs. Rusia se va purta în România!
- 5.Procesul global "Nurnberg 2" pentru crime împotriva umanității în Pandemie a început la Curtea Superioară de Justiție a Canadei
- 6.UE îi leagă pe bebeluși de cipuri încă de la naștere motivând că astfel să poată circula ușor prin Europa. Guvernul Ciucă s-a supus necondiționat!
- 7.În România a fost omologată mașina care merge cu apă. Cât km poti merge cu 1L de H2O VIDEO
- 8.Digi 24 prezintă informații legate de mâncatul cărnii artificiale de om: În Suedia, cine își dorește, poate comanda o friptură de vedetă!
- 9.Regizorul Nikita Mihalkov adresează Uniunii Europene o scrisoare deschisă în care acuză ipocrizia occidentală în conflictul ruso-ucrainean
- 10.Un profesor de sociologie explică detaliul terifiant din rezultatele recensământului: este înfricoșător pentru destinele țării
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu