Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Directiva CEDO: Guvernele au datoria de a proteja oamenii de schimbările climatice

Postat la: 10.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-un caz introdus de un grup de femei elvețiene în vârstă, judecătorii de la Strasbourg au decis că Elveția nu face suficient pentru a combate schimbările climatice, o hotărâre obligatorie care ar putea avea repercusiuni în toate cele 46 de țări europene.

Conform CEDO, guvernul elvețian a încălcat drepturile omului prin inacțiune la schimbările climatice. Instanța a constatat că statul elvețian a încălcat articolul 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează „dreptul la respectarea vieții private și de familie".

Femeile, toate în vârstă de peste 70 de ani și susținute de Greenpeace, au spus că guvernul Elveției le-a încălcat drepturile omului, nereușind să acționeze suficient de rapid pentru a aborda schimbările climatice. Acestea au susținut că grupul lor demografic este deosebit de vulnerabil la valurile de căldură induse de climă. O femeie a spus că nu și-a putut părăsi casa timp de trei săptămâni în timpul verii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE