Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Limitatorul inteligent de viteză face prima victimă în România. Momentul în care mașina lovește un indicator VIDEO

Postat la: 09.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un accident rutier a avut loc, miercuri, în apropierea limitatorului inteligent de viteză montat recent în satul Ghermănești din comuna Snagov (aflată lângă București). O cameră de supraveghere a surprins momentul.

Potrivit imaginilor postate pe Facebook de Info Trafic România, șoferul pare să fi pierdut controlul mașinii înainte de limitator, apoi a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și, ulterior, într-un indicator aflat pe trotuar.

„Cum se explică? Video cu momentul accidentului ce a avut loc în proximitatea limitatorului inteligent ce a fost montat recent in localitatea Snagov", scrie în postarea paginii de Facebook Info Trafic România. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, accidentul s-a produs din cauza vitezei. Polițiștii rutieri din Snagov i-au aplicat șoferului o amendă în valoare de 990 de lei.

„La data de 8 mai a.c., în jurul orei 5:09, în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv D.J 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ", a transmis Inspectoratului de Poliție Ilfov.

Primul limitator de viteză inteligent din România abia a fost montat în comuna Snagov, de lângă București. Conducătorii auto care circulă pe DJ 101B sunt avertizați în Ghermănești - județul Ilfov, de la peste 150 de metri, că în față urmează o trecere de pietoni cu limitator de viteză inteligent. Bumperul se ridică la șase centimetri și jumătate dacă senzorii din asfalt detectează o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră, dar coboară dacă șoferii se încadrează în această limită.

Este vorba despre o tehnologie adusă din Mexic: sistemul are un buton pe care pietonii îl pot apăsa în momentul în care vor să treacă strada în siguranță, iar limitatorul se ridică. Costul montării unui limitatorul de viteză inteligent pe un singur sens este de 130.000 de lei, însă dispozitivul din Ghermănești a fost montat gratuit, în cadrul unui proiect pilot. Un astfel de limitator ar putea fi montat și în zona Pipera de lângă Capitală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE