Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitură pentru Ratatul NATO de la Bucuresti: Mark Rutte vrea să cumpere șefia cu 4 miliarde euro din banii contribuabililor olandezi

Postat la: 13.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul olandez Mark Rutte a promis vineri un ajutor suplimentar de un miliard de euro pentru Ucraina „devastată zilnic de invazia rusă", relatează AFP.

„Ţările de Jos vor debloca anul acesta un miliard de euro suplimentar pentru sprijinul militar" al Ucrainei, iar suma se adaugă celor „două miliarde de euro deja convenite", a anunţat Mark Rutte pe reţeaua socială X.

„S-a decis, de asemenea, deblocarea a trei miliarde de euro pentru sprijin militar pentru anul viitor", a adăugat premierul olandez.

Mark Rutte, considerat favorit pentru preluarea funcţiei de secretar general al NATO, deţinută în prezent de norvegianul Jens Stoltenberg, consideră că „Ucraina are nevoie de mai mult pentru a se proteja" şi „trebuie să câştige această bătălie".

„Continuăm să facem tot ce ne stă în putere pentru a livra mai rapid mai multă muniţie şi apărare antiaeriană, în colaborare cu partenerii noştri internaţionali", a mai spus el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE