Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Maşinile ecologice se vând din ce in ce mai bine în România

Postat la: 19.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dintre acestea, 16 sunt sută la sută electrice, în creştere cu 76,72% faţă de intervalul ianuarie - iunie din anul anterior, reiese din statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Vânzările de maşini ecologice raportate în primele şase luni ale anului în curs reprezintă echivalentul a 0,4% din totalul autovehiculelor noi comercializate în aceeaşi perioadă din 2014. Totodată, numai la nivelul lunii iunie 2015 au fost înregistrate 54 de unităţi, respectiv 0,5% din totalul raportat faţă de luna mai din acelaşi an.

Potrivit APIA, în ceea ce priveşte autoturismele hibride sau electrice, între 1 ianuarie şi 30 iunie 2015, au fost vândute 205 unităţi, din care 16 electrice 100%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost cuantificate 116 unităţi, dintre care numai două fiind electrice. La nivel european, liderul pieţei auto rămâne Grupul Volkswagen (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche), cu o cotă de piață de aproape 25%, urmat de PSA (Peugeot, Citroen și DS) cu o cotă de piață de 10,7% și de Grupul Renault (Renault și Dacia) cu o cotă de 10%.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE