Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare

Postat la: 10.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un caz șocant a tulburat liniștea Norvegiei și a Regatului Unit, dezvăluind întunericul unei subculturi extrem de periculoase. Marius Gustavson, în vârstă de 46 de ani, cetățean norvegian, a fost condamnat la o pedeapsă minimă de 22 de ani de închisoare pentru orchestrarea unei afaceri perverse, care a condus la mutilarea fizică extremă a mai multor bărbați vulnerabili.

Acțiunile sale nu doar că au aruncat lumină asupra unui subterfugiu sinistru al internetului, dar au dezvăluit și rădăcinile profunde ale tulburărilor de identitate corporală și ale comportamentelor compulsive, potrivit SkyNews. Gustavson și-a creat un site web înspăimântător intitulat „eunuchmaker.com", pe care a oferit „servicii" de modificare corporală extremă. Aceste servicii, inclusiv castrarea bărbaților și îndepărtarea penisului, au fost transmise online, atrăgând mii de adepți.

Aceștia plăteau sume substanțiale pentru a fi supuși procedurile înfiorătoare. Site-ul său, în aparență inocent prin numele său straniu, a devenit rapid un loc de întâlnire pentru cei care căutau să își transforme corpurile în moduri inimaginabile. Însă nu doar clienții săi au căzut pradă infernului creat de Gustavson. Însuși el a fost victima propriilor sale deliruri, tăindu-și penisul și înghețându-și membrele. Ulterior, și-a amputat un picior.

Înainte ca operațiunea sa de „creator de eunuci" să fie dejucată, Marius Gustavson s-a lăudat online că și-a îndepărtat o parte a corpului pentru a „a arăta ca o păpușă Ken". Bărbatul de 46 de ani a recrutat pe cineva pentru a-i tăia penisul cu un cuțit de bucătărie în apartamentul său din nordul Londrei și alți doi pentru a-i îndepărta mamelonul și a-i îngheța piciorul până la amputare. Cu o determinare stranie, el a ținut aceste părți ale corpului în congelator, ca niște trofee ale actelor sale macabre.

Un aspect tulburător al acestui caz este modul în care Gustavson a reușit să manipuleze și să atragă alții în întunericul său. A creat o „atmosferă de cult", captivându-i pe cei din jurul său și determinându-i să participe la acțiunile sale macabre. Recrutând complici care să îl ajute în procedurile sale brutale, el a folosit o combinație de gratificare sexuală și recompensă financiară pentru a-i ademeni pe alții în plasa sa mortală.

Un total de zece bărbați și-au recunoscut implicarea în efectuarea modificărilor corporale extreme care au fost transmise pe site-ul lui Gustavson pe bază de plată-per-vizionare sau abonament. Cetățeanul norvegian a fost condamnat astăzi la o închisoare pe viață cu o pedeapsă minimă de 22 de ani, după ce a pledat vinovat pentru mai multe acuzații de conspirație și vătămare corporală gravă.

Fostul asistent al lui Gustavson, David Carruthers, în vârstă de 61 de ani, Janus Atkin, de 39 de ani - care a studiat pentru a fi veterinar - chimistul pensionat, Peter Wates, de 67 de ani și cetățeanul român Ion Ciucur, 30 de ani, au pledat anterior vinovați pentru complicitate, între 2016 și 2022. Ei au fost condamnați la 11 ani, 12 ani, 12 ani și, respectiv, cinci ani și, respectiv, opt luni.

Partenera lui Carruthers, Ashley Williams, în vârstă de 32 de ani, și germanul Stefan Scharf, în vârstă de 61 de ani, au pledat, de asemenea, vinovați pentru vătămare corporală gravă cu intenție și au fost, fiecare, condamnați la patru ani și jumătate de închisoare.

Deși cazurile de modificare corporală extremă sunt rare, acestea au consecințe devastatoare pentru victime și pentru societate în ansamblu. Ei aruncă în lumină întunericul unei subculturi ascunse și evidențiază nevoia acută de reglementare și monitorizare a activităților online care promovează sau facilitează astfel de comportamente dăunătoare.

Psihologul Naomi Murphy dezvăluie motivul șocant din spatele tulburării de identitate a integrității corporale, în cazul lui Marius Gustavson. Într-un recent interviu pentru Sky News, Dr. Naomi Murphy, un psiholog consultant clinician și criminalist recunoscut, a adus lumină asupra unui aspect profund tulburător din cazul lui Marius Gustavson, cel cunoscut ca „creatorul de eunuci".

„Există multe motive pentru care persoanele cu tulburare de identitate a integrității corporale (BIID) ar putea încerca să-și îndepărteze organele genitale", a explicat Dr. Murphy. „În cazul lui Gustavson, pare să fie prezent un subtip sexual al BIID, în care pacientul devine fixat cu un membru sau o parte a corpului și caută amputarea acestuia ca o soluție la disconfortul psihologic".

Expertul a subliniat că aceste comportamente nu sunt izolate și că există o subcultură online a „anulării genitale", în care indivizii încearcă să își modifice corpul în moduri extreme. Mai mult decât atât, dr. Murphy a adăugat că persoanele cu BIID sunt adesea atrase de ideea de dizabilitate, asociind-o cu îngrijirea. Ei văd amputarea ca o modalitate extremă de a forța oamenii să aibă grijă de ei.

În ceea ce privește cazul specific al lui Gustavson, dr. Murphy a subliniat că, deși este o tulburare mentală, persoana nu este psihotică și știe că partea corpului său este sănătoasă, dar nu se simte bine cu ea acolo. Ea a explicat că aceste motive pot avea rădăcini în traumele din copilărie, abuz sau neglijență, care pot duce la o nevoie de atenție și acceptare.

Dr. Naomi Murphy are o vastă experiență în domeniul psihologiei clinice și a criminalisticii. A lucrat anterior ca director clinic al unei unități de securitate, vorbind cu persoane care au comis crime grave violente și violente sexuale.

În final, Dr. Murphy a avertizat asupra riscului pe care îl prezintă conținutul extrem online, în cazul persoanelor vulnerabile, inclusiv pentru tineri. Ea a subliniat importanța monitorizării și reglementării acestui conținut pentru a proteja publicul de potențialele consecințe negative.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE