Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Papa Francisc cere interzicerea accesului "poponarilor" în seminariile romano-catolice

Postat la: 29.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc le-a cerut episcopilor romano-catolici, la o adunare a Conferinţei Episcopale italiene, ce a avut loc acum o săptămână, să nu primească în seminarii persoane în mod deschis homosexuale.

Suveranul Pontif este de părere că sunt deja destui "frociaggine" ("poponari", un cuvânt din dialectul roman), în aceste instituții de învățământ teologic. Afirmațiile sale, care i-au ofensat pe homosexuali, vin în contextul în care, Papa a părut mai dispus să facă anumite concesii de la doctrina creștină pentru persoanele LGBT.

De altfel, Papa Francisc a fost cel care a permis „binecuvântarea" homosexualilor, chiar dacă aceștia sunt într-o relație pe care Biserica Romano-Catolică o consideră păcătoasă. Ulterior, după apariția reacțiilor de condamnare a acestui cuvânt, Vaticanul a emis un comunicat. „Papa nu a intenționat niciodată să jignească sau să se exprime cu cuvinte homofobe, iar el își cere iertare celor care s-au simțit jigniți de folosirea unui termen semnalat de alții".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE