Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Politiciană germană, condamnată pentru că a publicat statisticile care arată legătura dintre migranții afgani și numărul cazurilor de viol în grup

Postat la: 09.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Politiciana Marie-Thérèse Kaiser, membră a partidului Alternativa pentru Germania (AfD), a fost condamnată pentru că a publicat statistici privind violurile în grup ca răspuns la vestea că migranții afgani vor fi mutați în districtul său, scrie Rmx News.

Politiciana în vârstă de 27 de ani a fost găsită vinovată luni la tribunalul regional din Verden, în Saxonia Inferioară, pentru „incitare la ură" împotriva muncitorilor afgani locali.

Ea este obligată să plătească o amendă de 6.000 de euro și să fie taxată cu 60 de euro pe zi timp de 100 de zile. De asemenea, ea va avea un cazier judiciar.

Cazul are legătură cu o postare din august 2021, în care ea a făcut o postare pe rețelele de socializare, scriind: „Refugiați din Afganistan; primarul SPD din Hamburg pentru admitere «nebirocratică»; Cultură de primire pentru violuri în grup?"

Politicianul a pus un link către un articol care arată că afganii din Germania se caracterizează prin niveluri deosebit de ridicate de activitate de viol în grup. Kaiser răspundea în 2021 primului primar al orașului Hamburg, Peter Tschentscher (SPD), care a anunțat că 200 de muncitori afgani vor sosi în Hamburg. Kaiser a protestat împotriva acestei decizii cu ajutorul statisticilor sale, spunând că era îngrijorată de imigrație și de potențialul de viol din partea „maselor străine din punct de vedere cultural".

Kaiser a crezut, poate în mod eronat, că recurgerea la date o va proteja, care arată că străinii sunt reprezentați în jumătate din cazurile de viol în grup, potrivit statisticilor oficiale ale guvernului. Rolul afganilor în infracțiuni grave, inclusiv violuri și violuri în grup, este extrem de mare în raport cu populația lor.

Cazul a stârnit atenția internațională, principalele conturi X reacționând la vestea condamnării, inclusiv proprietarul X, Elon Musk, cel puțin două dintre postări generând peste 40 de milioane de vizualizări.

Alții au subliniat statisticile care arată marea suprareprezentare a afganilor în cazul infracțiunilor grave de viol.

Politicianul AfD a fost sfidător în timpul procesului de recurs, scriind pe X înainte de cel mai recent verdict: „Audierea mea în recurs pentru presupusa incitare va avea loc la începutul lunii mai. Simpla menționare a numerelor, datelor și faptelor urmează să fie declarată infracțiune penală, doar pentru că establishmentul nu vrea să înfrunte realitatea. Nu voi permite să fiu redusă la tăcere", a scris ea.

Cu toate acestea, în ciuda protecției pe care o oferă libertatea de exprimare în Germania, judecătorul Heiko Halbfas a găsit-o totuși vinovată pe Kaiser, declarând că „oricine care atacă demnitatea umană nu poate invoca libertatea de exprimare".

Potrivit judecătorului, declarațiile lui Kaiser ar fi condus la ură față de un grup determinat la scară națională.

AfD s-a mobilizat în jurul lui Kaiser, Gabrielle Mailbeck, o colegă politician AfD care reprezintă Schwaben, scriind: „Ei încearcă să o reducă la tăcere pe Marie a noastră. Dar această femeie nu poate fi îmblânzită. (Ea) își apără patria până la capăt, orice s-ar întâmpla... Se pare că patriotismul nostru este pedepsit și că nu ne mai este permis să ne exprimăm opinia despre Germania. Nu știați că a iubi și a respecta Germania este interzis? Contextul acestui verdict? Faptele."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE