Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Revoltă în NATO: "De ce și de unde să strângem 100 miliarde de dolari pentru Ucraina?"

Postat la: 04.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Unele țări NATO sunt sceptice față de planul propus de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, de a asigura un ajutor de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina în următorii cinci ani, scrie The New York Times referindu-se la surse.

Potrivit surselor, „mai mulți aliați au pus la îndoială cum ar putea NATO să strângă cele 100 de miliarde de dolari atunci când nu are nicio pârghie pentru a strânge bani între statele membre". Un alt oficial NATO a spus că Ungaria „s-a opus efortului de a pune Grupul de Contact al Apărării sub supravegherea alianței". În prezent, Pentagonul este responsabil pentru acest lucru.

Lucrarea subliniază că nu este clar în acest moment dacă Washingtonul va sprijini aceste schimbări. Luna trecută, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a salutat formatul actual drept „un forum foarte eficient". New York Times reiterează, de asemenea, că NATO a fost anterior reticent în a-și asuma un rol mai activ în conflictul din Ucraina „din cauza temerilor de a provoca un răspuns mai larg și mai sever" din partea Rusiei.

Bloomberg a raportat mai devreme, citând surse, că secretarul general al NATO „propune să înființeze un fond de contribuții aliate în valoare de 100 de miliarde de dolari, pe o perioadă de cinci ani, pentru Ucraina, ca parte a unui pachet pe care liderii alianței să-l semneze atunci când se vor reuni la Washington în iulie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE