Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Roșiile din supermarket sunt bombe atomice impotriva sanatatii umane. Inspectorii s-au crucit cand au primit analizele de laborator

Postat la: 02.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O situație extrem de îngrijorătoare a fost depistată în supermarketurile și piețele din România. Mai multe substanțe periculoase au fost identificate în roșiile comercializate atât într-un supermarket din Capitală, cât și în cele dintr-o piață din Craiova.

Nu mai puțin de 19 substanțe periculoase au fost identificate în roșiile turcești testate, în timp ce 13 substanțe la fel de îngrijorătoare au fost găsite în roșiile italiene, achiziționate dintr-o piață din Craiova. Experții au concluzionat, având în vedere similaritatea substanțelor descoperite, că roșiile comercializate ca fiind din Italia ar proveni, de fapt, din Turcia.

„Sunt 19 substanțe în roșiile din Turcia, iar la cele italienești, 13. Fiind practic aceleași substanțe, cam aceleași tratamente în ambele cazuri, laboratorul a tras concluzia că roșiile pline de pesticide din Italia ar fi de fapt din Turcia. De ce oare? Probabil pentru că s-a vorbit despre roșiile italienești că ar fi mai curate, sunt din spațiul intracomunitar, sunt mai controlate față de cele care vin din spațiul extracomunitar. Și atunci, ca metodă de marketing, cele turcești se vând ca fiind din Italia.", a explicat conform sursei citate, realizatoarea „Agrojurnal", Andreea Stroe.

Conform declarației ANSVSA, această situație necesită o reglementare mult mai riguroasă, însă, din nefericire, instituția nu dispune de suficient personal pentru a testa milioanele de produse de import care ajung pe piața românească. ANSVSA se bazează pe laboratorul din Bulgaria, unde sunt efectuate testele pentru produsele trimise în spațiul intracomunitar, provenind din afara granițelor Uniunii Europene.

Se vor efectua teste și pe roșiile românești, deoarece există riscul ca unele dintre acestea, în ciuda etichetelor, să fie, de fapt, importate din Turcia. „Nu ne-ar mira ca și roșiile vândute acum cu prețuri mari, ca fiind românești, să fie turcești. Să le iei cu 5 lei kilogramul de la sursă și să le vinzi cu 50 de lei kilogramul. Este un profit extraordinar. Roșiile testate au fost cumpărate din piață și din supermarket, din colțuri diferite ale țării. Aceleași substanțe, aceleași tratamente", a mai spus realizatoarea Andreea Stroe.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE