Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rușii repetă tactica Avdiivka: infanteria, dronele și artileria se concentrează asupra cuceririi orașului Ceasiv Iar

Postat la: 21.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ruşii lansează câte 20-30 de bombe aeriene ghidate pe zi în zona oraşului Ceasiv Iar, din regiunea estică ucraineană Donețka. „Ceasiv Iar rezistă. Inamicul face presiuni în direcția Bahmut, în special la Ceasiv Iar. Situația este complet sub control, nu există niciun inamic în oraș", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului de trupe "Hortiţia", Nazar Voloşoin.

Potrivit acestuia, grupurile de asalt rusești intră în luptă folosind vehicule ale infanteriei şi atacând atât cu ajutorul dronelor, cât și al artileriei. De asemenea, potrivit lui Voloşin, aviația rusă bombardează infrastructura civilă și pozițiile forțelor de apărare cu bombe aeriene ghidate și cu rachete antiaeriene.

Cu toate acestea, forțele ucrainene continuă să-și mențină pozițiile. "Menținem apărarea acolo (în Ceasiv Iar, n.r.). Nu aș spune că inamicul are acolo vreun câștig. Iar dacă ne uităm la liniile noastre defensive în general, acolo unde este posibil, noi le întărim. În plus, le întărim în mod constant și destul de semnificativ", a declarat şi Oleh Kalaşnikov, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 26 Artilerie "Roman Daşkevici".

Purtătorul de cuvânt al grupului de trupe ucrainene "Hortiţia" a mai declarat că ocupanții ruşi lansează câte 20-30 de bombe aeriene ghidate pe zi în zona oraşului Ceasiv Iar. Potrivit lui Voloşin, bombele sunt aruncate din aeronave ruseşti Su-25 care operează aproape de linia de contact și din avioane Su-34 aflate la distanță şi care folosesc aşa-numite bombe cu planare. "Este un bombardament aerian concertat, repetă tactica din campania de la Avdiivka", a precizat acesta.

Situaţia este "tensionată" pe frontul de est, unde armata rusă, "în superioritate numerică", exercită în continuare o presiune tot mai mare pentru a cuceri localitatea strategică Ceasiv Iar, în condiţiile în care forţele ucrainene se confruntă cu stocuri reduse de muniţie. Comandantul şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, declarase, la rândul său, că Rusia şi-a concentrat eforturile în această zonă pentru a cuceri Ceasiv Iar, situat la aproximativ 20 km vest de Bahmut.

Cucerirea acestei localităţi ar oferi armatei ruse şansa de a avansa în regiunea Doneţk. Oraşul Ceasiv Iar, situat pe un deal, se află la mai puţin de 30 de kilometri sud-est de Kramatorsk, principalul oraş din regiune aflat sub control ucrainean şi un important nod feroviar şi logistic. Rusia vrea astfel "să creeze condiţiile unei avansări mai profunde" spre Kramatorsk, a subliniat generalul Sîrski.

Sîrski, care a spus că forţele care apără Ceasiv Iar au primit armament suplimentar, recunoscuse cu o zi înainte că situaţia pe frontul de est "s-a deteriorat în mod considerabil". În pofida pierderilor, ruşii desfăşoară "noi unităţi blindate", ceea ce le permite să obţină "succese tactice", a declarat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE