Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un computer cu o putere de calcul colosală a fost pus să estimeze când va dispărea specia umană de pe Pământ

Postat la: 10.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Schimbările climatice si alti factori sunt o preocupare permanentă pe care mulți oameni de știință încearcă să o rezolve. Iar aceștia au venit cu câteva idei foarte interesante și impresionante - inclusiv trimiterea de bule în spațiu pentru a ajuta la blocarea radiațiilor solare.

Cu toate acestea, nicio soluție nu a fost încă pusă în practică. Drept urmare, schimbările climatice continuă să avanseze mai departe, amenințând topirea calotelor glaciare, ceea ce ar trimite sute de mii de kilometri de țărmuri sub ocean. Potrivit unei noi simulări, sfârșitul omenirii ar putea veni în doar 250 de milioane de ani, dacă schimbările climatice vor continua așa cum au continuat. Centura de căldură extremă ar putea lăsa multe state secetoase.

Simularea a fost realizată de un supercomputer folosind diverse date referitoare la climatul actual al Pământului și la chimia oceanelor, precum și la starea plăcilor tectonice și la biologie. Această simulare a constatat că, în 250 de milioane de ani, atmosfera Pământului va fi atât de plină de CO2. Acest lucru, împreună cu căldura Soarelui, va face ca Pământul să nu mai fie capabil să susțină multe forme de viață, inclusiv omenirea.

Acest lucru înseamnă că sfârșitul omenirii va veni probabil din cauza unui climat în care este aproape imposibil de cultivat alimente. Planeta va deveni lipsită de apă și de surse de hrană pentru mamifere, împingându-ne pe toți spre dispariție. Este un gând înspăimântător și unul pe care oamenii de știință vor continua, fără îndoială, să încerce să găsească modalități de combatere.

Simularea sugerează că vom vedea temperaturi cuprinse între 40 și 50 de grade Celsius, aproximativ 104 - 122 grade Fahrenheit. Aceste temperaturi ar fi doar agravate de niveluri ridicate de umiditate, ceea ce ar face Pământul și mai puțin locuibil. Un studiu a fost publicat în Nature Geoscience care detaliază aceste descoperiri și oferă o perspectivă unică asupra viitorului care ar putea aștepta omenirea și sute de alte specii de mamifere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE