Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poliţia locală Ploieşti: veselie generală în poligonul de trageri

Postat la: 16.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Favorita Graţielei Gavrilescu, ministrul Mediului, nimeni alta decât Carmen Daniela Gheorghe, recent repusă în funcţia de director general al Poliţiei locale Ploieşti a organizat, în perioada 9.06 - 11.06. 2015, o partidă de trageri însoţită de una de fotografii în poligonul de la Boldeşti.

Jandarmii care-i supravegheau s-au crucit nu numai atunci când au aflat că mulţi angajaţi auxiliari şi invitaţi externi aduşi la trageri nu aveau dreptul de a folosi arme letale, ci şi când au constatat că directoarea Gheorghe nu respectă regulile ce se impun într-un astfel de poligon.

„Mai lipsea băutura şi dansul, ca petrecerea să fie perfectă", ne-a declarat unul dintre subordonaţii duduii, extrem de revoltat. „Tot timpul am stat cu ochii cât cepele, ca să nu mă împuşte careva. La un moment dat, o persoană a îndreptat în glumă pistolul spre o persoană, pe când aceasta se afla în câmpul de foc pentru a verifica ţintele. Noroc că arma era descărcată şi nu s-a produs o tragedie", ne-a mai menţionat acesta.

Trageri pentru cine mai doreşte, cine mai pofteşte


Din informaţiile noastre, la tragerile organizate de directoarea Carmen Daniela Gheorghe au participat, pe lângă poliţiştii abilitaţi prin lege şi personal auxiliar, ba chiar unele persoane din afara instituţiei, invitate la distracţie de şturlubatica şefă a Poliţiei locale. Şi asta în condiţiile în care, conform art. 33 alin. 3 din Legea nr. 155/2010:

„Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice care au obţinut certificatul de absolvire a programului de formare iniţială prevăzut la art. 18 alin. (1) şi (2), precum şi personalul contractual care desfăşoară activităţi de pază şi care a fost atestat profesional potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003, pot fi dotaţi cu arme letale de apărare şi pază (...)" Mai exact, fără certificatul de absolvire al unei instituţii de învăţământ din cadrul MAI, armele letale nu pot fi folosite, personalul contractual care desfăşoară activităţi de pază fiind exceptat, dacă a fost atestat potrivit Legii nr. 333/2003.

Distracţie pe bani publici


Mai mult, nici chiar directoarea Carmen Gheorghe nu deţine un certificat de absolvire a unei instituţii de învăţământ din cadrul MAI şi, cu atât mai puţin, cunoscuţii şi subordonaţii de pe la birouri, pe care i-a invitat la distracţia din poligonul de trageri. Şi asta nu e tot. Petrecerea a fost organizată de Carmen Gheorghe fără ştirea şi consimţământul primarului sau a consilierilor locali, cheltuielile aferente nefiind prevăzute în bugetul instituţiei.

Duduia nu se află la prima ispravă care scandalizează comunitatea, motiv din care în trecut primarul Andrei Voloşevici a şi demis-o, trimiţând-o la Câmpina. De unde a fost readusă de prietena Graţiela Gavrilescu în urmă cu două luni, aceasta având la rândul ei o datorie de plătit. Multă vreme, Carmen Gheoghe i-a pus la dispoziţie actualei ministrese un şofer personal, pe nume Liviu Iosif, pe care l-a plătit din banii Poliţiei locale Câmpina.

Carmen Gheorghe vrea neapărat călare

Imediat după reinstalarea în fruntea Poliţiei locale, Gheorghe a retras 23 de de paznici care deserveau diverse instituţii publice din oraş, astfel încât o anumită firmă particulară de pază să-i poată înlocui. Această trăsnaie, pe lângă faptul că a majorat cheltuielile locale în mod nejustificat, i-a lăsat şi pe angajaţii respectivi fără obiectul muncii.

În primul ei mandat, aceleaşi şefe i-a trecut prin cap ca poliţiştii locali să patruleze prin oraş călare şi a cumpărat cai. Până a venit Curtea de Conturi şi a stabilit că tărăşenie este ilegală, desfiinţându-se imediat patrulele ecvestre. În prezent, Carmen Gheorghe n-a renunţat la idee, având intenţia să cumpere din nou cabaline, chit că n-are niciun mandat în acest sens din partea primarului interimar Iulian Teodorescu ori a Consiliului local.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE