Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mușchetarii penali a lui Ovidiu "Canoe" Miculescu, girați de membrii comisiilor de cultură ale Parlamentului

Postat la: 28.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Impulsionați de Ovidiu "Canoe" Miculescu, ciracii de la Radio România au comis-o din nou săptămâna trecută. După un scurt periplu prin cultura română, când l-au confundat pe Creangă cu Ispirescu, așa cum a arătat ZIUAnews, au revenit la sportul preferat, siluirea legilor. L-au convocat pe Mihai Anghel, managerul de la Radio Timișoara, la o cercetare disciplinară pentru ziua de marți, 22 martie.

Că cercetarea disciplinară se face pe baza unor acte ce formează obiectul unui dosar și asupra legalității cărora instanța nu s-a pronunțat printr-o sentință definitivă mai treacă-meargă, de ce să nu se pronunțe ei înaintea instanței?, dar să îl convoace pe învinuit în timpul concediului de odihnă, pentru că Anghel era programat cu mult timp în urmă în concediu de odihnă începând cu 21 martie, parcă e prea mult și pentru niște ciraci așa zeloși ca cei ai lui Ovidiu "Canoe" Miculescu. Mai cu seamă că cei ce se ocupă de programarea concediilor și câțiva dintre membrii comisiei se află în aceiași clădire.

De ce nu l-au convocat cu o saptămână în urmă? Pentru că ciracii se aflau la Paris, și doar nu era să renunțe la turnul Eiffel pentru pionul Anghel, pe care oricum trebuie să-l înlăture de pe tabla de șah pentru ca nu cumva, Doamne ferește!, să-i încurce jocul lui Ovidiu "Canoe" Miculescu, chiar dacă petiția acestuia, prezentată de ZIUAnews în noiembrie 2015, zace prin sertarele comisiilor de cultură ale Parlamentului. Prezentarea câtorva dintre membrii comisiei va lămuri lucrurile. Să-i cunoaștem pe cei trei muschetari. Politețea ne obligă să începem cu sexul feminin, reprezentat emblematic prin Laura Sgaverdea. Nu folosim cuvântul "doamnele" ca să nu supărăm pe nimeni. Manager la Radio Reșița, dar sătulă de un oraș prea mic pentru ambițiile ei, și-a exprimat public convingerea că va fi numită la conducerea Radio Timișoara, după înlăturarea lui Mihai Anghel.

Laura Sgaverdea este cea care, în primăvara anului 2012, era prezentată de Ovidiu "Canoe" Miculescu la actiunile electorale ale PSD drept viitoarea conducatoare de la Radio Reșița. Pentru doritorii din justiție, documentele concursurilor pentru conducerea Radio Reșița precum și martorii încă mai există. Miroase de la o poștă a trafic de influență, fraudă și, după unele surse ZIUAnews, chiar puțin plagiat, că printre ciracii lui Ovidiu "Canoe" Miculescu se cam poartă. Despre navigatul pe Dunăre la Belgrad al cuplului Laura Sgaverdea-Ovidiu "Canoe" Miculescu ZIUAnews a scris la momentul producerii faptei. Al doilea muschetar este Bogdan Mihai Roșca Zasmencu, cel care a scăpat ca prin urechile acului de acuzația de plagiat, pentru că legea nu acționează retroactiv, așa cum a arătat ZIUAnews, dar e cu sabia deasupra capului, pentru că Mihai Miclăuș, a carui lucrare și-a însușit-o aproape în integralitate, poate să apeleze la legea dreptului de autor și, pe lângă despăgubirea la care are dreptul, poate obține și anularea licenței pentru muschetarul Roșca Zasmencu.

Al treilea muschetar este președintele comisiei, însuși Marius Furdui, adus de Ovidiu"Canoe" Miculescu să-i învețe pe nepricepuții de la Radio România cum se fac emisiunile, și, drept consecință, plantat director de programe printr-un concurs la fel de corect ca și celelalte. Marius Furdui este deținătorul celei mai dorite diplome. Toată lumea ar vrea să-i vadă diploma de licență, dar, deocamdată, a rămas cu ochii-n soare. Muschetarii de la juridic și de la cabinet sunt mai discreți, dar la fel de eficienți. Ar merita și ei o carte. Sperăm să nu fie "După douăzeci de ani". Poate o scrie justiția mai repede.

Cu așa vâslași, cum să nu lupte cu toate mijloacele Ovidiu "Canoe" Miculescu să rămână la cârma radioului public. Și, în condițiile politice actuale, și-a găsit cei mai neașteptați aliați. Umblă prin târg vorba că PNL-ul l-ar sprijini pentru că este interesat ca foarte probabila sentință definitivă de incompatibilitate să-l găsească în funcție, pentru ca abia atunci să evidențieze faptul că încă un om al PSD-ului a fost doborat de justiție. Iar campania care sugerează destul de direct că PSD-ul vrea să distrugă Radio România este un bonus neașteptat, dar binevenit, mai cu seamă acum, în preajma alegerilor. În păruiala de pe tabla de șah ce a adunat atâția cai și nebuni, pe cine să mai intereseze soarta pionilor, angajații onești din Radio România și cetățenii plătitori de taxe?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE