Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Președintele Curții Constituționale este acuzat de discriminare sexuală

Postat la: 03.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorul Marian vasiliev a anunțat că l-a reclamat pe Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale la Consiliul Național pentr Combaterea Discriminări ca urmare a unor declarații făcute de acesta referitoare la inseminarea in vitro. Zegrean este acuzat de discriminare sexuală față de femei.

Potrivit unui comunicat transmis de președintele Comisiei pentru Egalitatea de Şanse, senatorul Marian Vasiliev, acesta a solicitat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să ia act şi să sancţioneze declaraţiile șefului CCR Augustin Zegrean: "Cine o fi tatăl tău când fecundarea este făcută în vitro?!", se arată în comunicatul transmis de Vasiliev, citat de psnews.ro.

„Ca urmare a declaraţiilor făcute de domnul Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale din România, la dezbaterea <<Decalogul - fundament al justiţiei>> organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, în data de 22 mai, cu ocazia sărbătorii Shavuot, referitoare la fecundarea in vitro, am solicitat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, să ia act şi să sancţioneze declaraţiile acestuia: <<Cine o fi tatăl tău când fecundarea este făcută în vitro?!>>

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse, consider că afirmaţiile domnului Zegrean discriminează familiile care apelează la fertilizarea in vitro precum şi copiii născuţi prin acest procedeu medical", se arată în comunicatul de presă al senatorului.

Reclamația lui Vasiliev vine după ce Zegrean a spus: "Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare încercare de legiferare a omenirii.În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca bine să-ţi fie şi mulţi ani să trăieşti pe pământ". Aici am să mă refer la vremurile noastre. Cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro, cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat şi mama ta este tot un bărbat? Dar dacă mama ta este o femeie şi tatăl tău este tot o femeie? Greu de ales cinstirea, nu ştiu pe cine va trebui să cinstim".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE