Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vărul lui Dan Andronic, numit de Cioloș secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice. Acesta provine dintr-o familie de securisti

Postat la: 12.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Dacian Ciolos a numit ieri inca trei secretari de stat iar deciziile de numire deja au fost publicate in Monitorul Oficial. Este vorba despre: Gabriel Biriş - secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, Aristotel Marius Jude şi Georgeta Corina Popescu - secretari de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor mici şi mijlocii şi Mediului de afaceri.

Insa, ceea ce se stie mai putin este faptul ca noul secretar de stat de la Ministerul Finantelor Publice- Gabriel Biriş, este varul jurnalistului Dan Andronic, cercetat acum in dosarul retrocedarilor terenurilor printului Paul. De asemenea, Valeriu Ciolan Nicolae a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului, iar Cătălin-Lucian Roşan a fost numit, temporar, în funcţia de secretar general al Ministerului Afacerilor de Interne.

Până acum acesta din urmă a exercitat, tot temporar, funcţia de secretar general adjunct în MAI. În acelaşi timp, premierul a decis eliberarea din funcţiile de secretar de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor mici şi mijlocii şi Mediului de afaceri a lui Mihai Adrian Albulescu şi Valentin Aurel Brânzea.

Unchiul lui Dan Andronic este celebrul Cornel Biris. Fost ofiter de securitate, în Unitatea „Fantome" (Umbre), recuperat in SIE. La 30 Noiembrie 1999, a fost ianaintat la gradul de general de brigada. Sef al diviziei pentru analiza crizelor si adjunct al directorului SIE. Trecut in rezerva in Februarie 2002, la cererea lui Gheorghe Fulga.

In perioada cat a coordonat SIE, Cornel Biris, poreclit "Piticu", alias "Gruber", l-a incadrat in sistem si pe Dan Andronic, conform afirmatiilor facute de Cornel Nemetzi, colonel in rezerva, fost şef al serviciului de spionaj clasic pe Europa din cadrul Serviciul de Informaţii Externe, în perioada aprilie 1990 - decembrie 1997. Nemetzi mai spune ca si Anca Alexandrescu, fosta sotie a lui Dan Andronic, se afla pe listele de plata ale SIE. Andronic si Alexandrescu au fost consilieri ai lui Adrian Nastase in acea perioada.

In 2012, in campania electorala, Gabriel Biris a candidat din partea PDL intr-un colegiu din Capitala. La acea vreme a iesit un mini-scandal pe tema legaturilor sale de rudenie cu fostul securist Cornel Biris, fapt ce l-a facut pe acesta sa renunte sa mai continue cursa electorala.

Asa se face ca Dacian Ciolos mai face o boacana, numindu-l pe Gabriel Biris secretar de stat la Ministerul Finantelor, provenit dintr-o familie de securisti, mai apoi de sefi si colaboratori ai SIE, practic infiltrand in guvern un om provenit din zona serviciilor secrete, dar si var cu un alt personaj care face paginile de scandal ale acestor zile fiind adanc implicat in Afacerea Silberstein-Lambrino.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE