Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Misterul morții avocatului Mitropolitului Longhin Jar. Biserica afirmă că „toate organele au încetat să mai funcționeze simultan"

Postat la: 20.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Valentin Suhar (51 de ani), unul dintre avocații Mitropolitului Longhin Jar de la Mănăstirea Bănceni, a murit în mod „misterios", a anunțat Episcopia Cernăuților și Bucovinei, citată de Bucpress.

Conform acestei surse, „moartea avocatului este învăluită în mister; majoritatea organelor sale au încetat să funcționeze simultan. În prezent, se investighează circumstanțele decesului". Pe de altă parte, Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi a informat că decesul avocatului a survenit în urma otrăvirii, iar diagnosticul a fost pus de medicii.

„Informația despre otrăvirea avocatului arhiereului BOU au fost comunicate și pe canalul de televiziune românesc Realitatea Plus. Conform prezentatoarei, mitropolitul Longhin nu mai are niciun avocat - unul a fost arestat, iar celălalt a fost otrăvit", scrie UJO, citată de Bucpress.

Autoritățile din regiunea Cernăuți, în speță purtătoarea de cuvânt a Poliției Naționale, spun că Suhar a murit la spital, pe 13 noiembrie, după ce pe 12 fusese internat la secția de terapie intensivă.

Bărbatul fusese internat anterior cu plângeri legate de sănătate, iar informațiile cu privire la acest incident au fost înregistrate în Registrul Unic de Cercetări Prejudiciare, conform articolului 140, partea 1 din Codul Penal al Ucrainei, care se referă la nerespectarea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor profesionale ale personalului medical din cauza unei atitudini neglijente față de ele, dacă acest lucru a avut consecințe grave pentru pacient.

În cadrul anchetei, au fost programate mai multe expertize, inclusiv o examinare medico-legală, care ar trebui să stabilească cauzele definitive ale morții, transmite audiovizualul public Suspilne Cernăuți.

Reamintim că Mitropolitul Longhin (Mihail) Jar este acuzat de către autoritățile ucrainene de „de incitare la conflict interreligios și încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase".

Mai precis, este vorba despre criticile acestuia aduse Bisericii Ortodoxe Ucrainene, structura religioasă susținută de guvernul de la Kiev și nerecunoscută de mare parte din lumea ortodoxă.

Recent, în legătură cu acest caz, Mănăstirea Bănceni a fost încercuită de forțele de securitate ale Kievului. Reamintim că recent, Mitropolitul Mihail Jar s-a retras din funcția de stareț al Mănăstirii Bănceni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE