Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Închiriază un uter!" Cum prosperă o Industrie din SUA datorită cererii părinților din China. Bebeluții au automat cetățenie americană

Postat la: 21.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Industria "rent-a-womb" ("închiriază un uter") direcționează copiii născuți de mame surogat în Statele Unite către părinți din China, a declarat un cercetător. Bebelușii născuți în acest fel obțin automat cetățenia americană prin naștere.

Industria chineză a "pântecului de închiriat", a luat amploare în Statele Unite de aproximativ un deceniu, în special în California, unde legile care reglementează maternitatea surogat comercială și fertilizarea in vitro (FIV) sunt permisive, a declarat Emma Waters (in foto), cercetător asociat la Centrul pentru viață, religie și familie din cadrul Fundației Heritage.

Maternitatea surogat, o practică prin care o femeie poartă o sarcină și dă naștere unui copil pentru o altă persoană sau un cuplu, este complet interzisă în China. Prin urmare, cuplurile chinezești folosesc serviciile oferite de clinicile de fertilitate americane care creează pentru ei embrioni care ar putea avea constituția biologică a resortisanților chinezi și nasc copilul în Statele Unite, a declarat Waters într-un interviu.

Cu legile privind cetățenia din naștere în Statele Unite, acel copil, care poate fi sută la sută cetățean chinez din punct de vedere biologic și genetic, obține și își păstrează de fapt toate drepturile cetățeniei americane, a explicat Emma Waters. Când acel copil împlinește 21 de ani, chiar și părinții pot solicita o carte verde și, în cele din urmă, pot obține cetățenia, "ceea ce reprezintă un proces mult mai rapid și mai ieftin decât dacă ar fi solicitat cetățenia prin unele dintre metodele tradiționale", a adăugat ea.

Acordarea accesului deplin al cetățenilor străini la cetățenia americană prin intermediul pântecelor femeilor americane reprezintă "o amenințare uriașă la adresa securității naționale", a spus Waters. "Dacă un copil este născut și crescut în China, inoculat în cultura lor și foarte loial față de țările lor, atunci când vine în Statele Unite, nu este semnalat ca un cetățean străin care solicită un loc de muncă sau care solicită să lucreze într-un laborator de cercetare - el solicită ca cetățean american."

"Nu există o bază de date care să fie disponibilă publicului sau ușor de accesat în care acești copii să fie listați. Și astfel, în cazul în care aceștia aplică pentru un loc de muncă, angajatorii din sectorul guvernamental sau privat nu au nicio idee despre trecutul cu care au de-a face." Situația a fost posibilă din cauza lipsei de reglementări și de legi în acest sens, a spus doamna Waters.

Emma Waters a sugerat că Comisia selectivă a Camerei Reprezentanților pentru Partidul Comunist Chinez, care a studiat investițiile chinezești în domenii precum divertismentul, terenurile agricole și mass-media, trebuie să petreacă mai mult timp investigând investițiile chinezești în americani prin intermediul copiilor chinezi creați în America prin fertilizare in vitro și surogat comercial.

Atunci când cetățenii chinezi intră în legătură cu o clinică de fertilitate, în special în California, aceștia au opțiunea de a "fie de a crea un embrion folosind propriul spermatozoid și ovul, fie de a cumpăra un spermatozoid sau un ovul", a explicat Waters. În multe cazuri, aceștia călătoresc în Statele Unite, dar cu tehnologia actuală, ei nu sunt, din punct de vedere tehnic, obligați să părăsească China pentru a crea un embrion, a continuat ea.

"Un cuplu sau o persoană din China poate pur și simplu să lucreze cu o agenție cu sediul în SUA pentru a-și trimite materialul reproductiv (spermă, ovul sau embrion) la un laborator de FIV și să-l implanteze într-o mamă surogat pentru a produce o sarcină viabilă", a explicat cercetatoarea. Waters a analizat recent aproximativ 450 de clinici de fertilitate. "Multe dintre aceste clinici de fertilitate au de fapt o legătură directă sau indirectă cu China".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE