Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciolacu cârpește PSD cu ață fosforescentă

Postat la: 09.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul Orban trebuie dat jos. Klaus Iohannis s-a săturat până peste cap de liderul PNL. Instrumentul acestei operațiuni de debarcare este Marcel Ciolacu. Președintele pune însă o condiție. Acest eveniment nu trebuie să se producă în perioada stării de alertă. Orban se prinde. Și mai prelungește cu o lună alerta. Să dezvoltăm tema complicității lui Ciolacu.

Ce vrea Marcel Ciolacu la schimb? Și va primi ce vrea? Președintele interimar al PSD dorește să devină președinte în toată legea. În acest scop, are nevoie de ajutor din deal. Numai ajutat fiind, își poate elimina rând pe rând adversarii. Iar ajutorul se materializează prin intermediul Direcției Naționale Anticorupție. Care acționează în forță împotriva adversarilor interni ai lui Marcel Ciolacu. Ca la comandă. Povestea acțiunii anticorupție în interiorul PSD este nu cusută cu ață albă. Ci cusută cu ață fosforescentă. Pe care opoziția internă să o vadă și noaptea.

Ludovic Orban a înțeles atât jocul președintelui Klaus Iohannis, cât și jocul lui Marcel Ciolacu. Și își cumpără timp. El știe, cum știm noi toți, că urmează să fie înlocuit printr-un premier care să conducă un guvern de uniune națonală. Că acel premier nu va proveni în niciun caz, nici direct și nici indirect, din PSD. Dar, grație lui Marcel Ciolacu, va avea susținerea acestui partid. Iar din viitorul executiv va face parte și PSD. Desigur, nu în prim plan. Și ce mai știe Ludovic Orban? Că PSD amână declanșarea moțiunii de cenzură până la încetarea stării de alertă. Și din acest motiv s-a da drumul la morți. Dezlegarea la morți, dezlegare la contaminați. Numărul acestora, în loc să scadă, crește. Numărătoarea o fac oamenii din echipa Orban. Dacă, în loc să coborâm de pe faimosul „platou", mergem în zig-zag, este de la sine înțeles că autoritățile vor avea argumentele necesare pentru a menține o serie întreagă de restricții. Iar restricțiile nu pot fi menținute decât prin prelungirea stării de alertă. Măsură care e la mâna premierului. Urmând să fie aprobată de Parlament. Dar ce poate face forul legislativ atunci când este pus în fața cifrelor? Acele cifre de morți și contaminați pe care Guvernul binevoiește să le pună la dispoziția opiniei publice? Dacă se prelungește cu încă o lună starea de alertă, tot ce se poate ca Ciolacu să nu-i mai poată convinge pe parlamentari să renunțe la vacanța de vară. Parlamentarii PSD vor pleca în toate direcțiile vântului. Cu familii cu tot. La fel cum vor pleca și parlamentarii ALDE și Pro România. Ca atare, Parlamentul însuși este condamnat să intre în vacanță. Cine i-ar mai putea opri pe parlamentari? Și, astfel, Ludovic Orban mai are oxigen până prin septembrie. Dar în septembrie vin alegerile locale. Va avea PSD suficient sânge în instalație pentru a dărâma Guvernul în timpul localelor? Sunt întrebări dramatice. La care vom primi răspunsuri în perioada imediat următoare.

Dar, până atunci, întrucât Marcel Ciolacu își face de bine de rău partea lui de contract, beneficiază la schimb de susținerea sistemului. Pentru a pune mâna cu adevărat pe partid. Eugen Teodorovici este unul dintre contestatarii săi. Unul dintre cei mai vizibili. Ca atare, a fost invitat la DNA. Este fals ceea ce spune Teodorovici, cum că s-a autoinvitat pentru a asculta, vezi Doamne, o înregistrare veche, de acum doi ani, dintr-un dosar clasat. Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva, ar fi ascultat înregistrarea. Dar nu s-a întâmplat. Așa că l-a ascultat pe procuror. Și va reveni cu un avocat. Viorica Dăncilă, ultimul președinte PSD și fost prim-ministru, este și ea unul dintre criticii lui Marcel Ciolacu. În consecință, la mult timp după alegerile prezidențiale, este deschis de DNA dosarul finanțării campaniei. Până acum, procurorii nu au avut timp să facă cercetări. Și, atenție, cercetările nu sunt declanșate de vreo sesizare a Autorității Electorale Permanente. Însăși monitorizarea unuia sau a mai multor partide politice în plină campanie electorală, monitorizare produsă asupra strategiilor de campanie, este un act de poliție politică. Dar este totuși calea cea mai directă către Viorica Dăncilă.

Președintele PSD Arad, Dorel Căprar îl acuză pe Marcel Ciolacu cum că ar fi un impostor. Cu referire la diploma acestuia de revoluționar de Buzău, localitate în care, până la ejectarea familiei Ceaușescu din Comitetul Central, nu a existat nici urmă de dizidență și cu atât mai puțin de opoziție față de fostul regim. Și ce credeți că se întâmplă? Împotriva lui Dorel Căprar, dar și a întregii conduceri a organizației PSD Arad, se deschide un ditamai dosarul penal.

În Timiș, unde, la fel, se manifestă periculos de multe voci anti-Ciolacu, conducerea județeană este băgată și ea în anchetă, tot în dosarul de la Arad.

La PSD Caraș, organizație condusă de deputatul Luminița Jivan, o altă opozantă a lui Ciolacu, de două săptămâni s-a declanșat o anchetă, de astă dată o anchetă DIICOT. Întreaga conducere a organizației este anchetată în calitate de grup criminal organizat.

Cunoscutul om politic Codrin Ștefănescu, fost secretar general PSD, și-a exprimat și el în repetate rânduri rezervele în ceea ce-l privește pe Marcel Ciolacu. Și a fost înlocuit de îndată de către Ciolacu cu un fost coleg de-al său de la Academia de Informații. O dronă lansează pe cerul PSD o altă dronă. Pentru că, nu-i așa, dronele evoluează în stol.

Liderul PSD Ionel Arsene, care l-a criticat la întâlnirea din Moldova pe Marcel Ciolacu, este pârât de acesta la DNA, cu solicitarea expresă de a fi anchetat.

Ei bine, trebuie să fim orbi pentru a nu sesiza faptul că nu ne aflăm pur și simplu în prezența unui număr atât de mare de coincidențe. E clar că DNA sare în ajutorul liderului interimar PSD, pentru a-i consolida poziția și pentru a-l transforma în lider permanent. Nu de alta, dar omul, pe de-o parte, fiind un produs al Academiei de Informații, răspunde destul de disciplinat la comenzi, iar pe de altă parte, dacă are ezitări, i se poate arăta pisica cu diploma sa de luptător cu merite deosebite la Buzău. Și fiindcă tot vorbim despre Buzău, să spunem două vorbe și despre purtătorul de cuvânt al lui Marcel Ciolacu, Lucian Romașcanu. Acesta se jură că Ciolacu nu este un impostor. Că și-a riscat efectiv libertatea, dacă nu care cumva chiar și viața, luptând pe inexistentele baricade de la Buzău, anterior extragerii familiei Ceaușescu de la Comitetul Central. Și asta în condițiile în care ampla anchetă a Parchetului General, desfășurată pe parcursul a trei decenii, concluzionează negru pe alb și fără echivoc că la Buzău nu a avut loc nicio revoluție și nici măcar vreo tentativă de revoluție. Ba a avut loc, afirmă fostul șef de la Cancan și Ciao, ajuns purtător de cuvânt al domnului Ciolacu. Și, anterior, ministru al Culturii, propulsat în această funcție de o altă dronă, ex-premierul Mihai Tudose. Și cum o fi ajuns Romașcanu ditamai ministru al Culturii? Fiindcă ar fi încercat să promoveze o lege a cinematografiei. Individul nu a suflat niciodată vreo vorbă despre faptul că a găsit proiectul legii cinematografiei legat cu fundiță roșie și purtând semnătura mea. Din perioada în care am fost senator și membru al Comisiei pentru cultură din Camera superioară a Parlamentului.

Îmi cer scuze că m-am rătăcit spre final în asemenea detalii. Dar diavolul este construit din detalii. Și ne va fi extrem de greu să înțelegem altfel întreaga îmbârligătură de la vârful puterii politice din România și straniul parteneriat dintre Klaus Iohannis, care arde de nerăbdare să-l aducă premier pe Siegfried Mureșan, să-l trimită la colț și în genunchi pe coji de nucă pe Ludovic Orban, și rolul pe care-l poate juca în această operație un Marcel Ciolacu, permanent resuscitat de către servicii și DNA. Iar de acum încolo nu ne mai rămâne decât să urmărim ce se întâmplă. Și să vedem dacă am sau nu dreptate.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE