Ce caută Peloși la Erevan și dependența Armeniei de Rusia și Iran în scandalul gazelor!
Postat la: 20.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pe 18 septembrie, la Erevan, președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, a declarat că luptele la graniță care au început pe 13 septembrie „au fost inițiate de azeri și trebuie să fie recunoscut acest lucru".
Potrivit acesteia, Armenia a fost dezamăgită de reacția Rusiei la aceste ciocniri. „Este interesant că au fost dezamăgiți că au primit cercetători [CSTO] și nu protecție față de această relație și vom vedea ce se întâmplă în continuare", a spus ea, potrivit Reuters. Agenția de presă a menționat că, spre deosebire de Pelosi, Departamentul de Stat al SUA a îndemnat părțile să ajungă la o rezoluție pașnică și nu a învinuit pe nimeni pentru declanșarea conflictului.
În viitorul apropiat, SUA nu vor putea înlocui Rusia ca partener al Armeniei în sfera securității, potrivit șefului secției Caucaz a Centrului de Studii post-sovietice de la IMEMO, Vadim Mukhanov. Potrivit acestuia, este evident că administrația Biden vrea să se apropie de guvernul lui Nikol Pashinyan, mai ales că Washingtonul are deja o experiență pozitivă în Caucaz cu Georgia.
Cu toate acestea, potrivit expertului, situația cu Armenia este diferită, deoarece relațiile bune cu vecinii săi sunt vitale pentru Erevan și încă rămâne pe linia de plutire datorită legăturilor strânse cu Rusia și Iran. De asemenea, Mukhanov consideră că, în ciuda influenței diasporei armene asupra politicii interne și externe a SUA, orice introducere de sancțiuni împotriva Azerbaidjanului este, de asemenea, puțin probabilă, deoarece interacționează strâns cu Turcia, care joacă un rol semnificativ în NATO, așa că poziția SUA va fi probabil limitat la avertismente formale.
Directorul Institutului Caucaz din Erevan, Alexander Iskandaryan, este de acord, adăugând că Azerbaidjanul „este valoros pentru Europa și SUA ca exportator de petrol și gaze". Potrivit acestuia, în zilele noastre siguranța fizică a Nagorno-Karabah este asigurată de forțele de menținere a păcii ruși și, deși situația actuală nu este ideală, este greu de imaginat că cineva le poate înlocui, a concluzionat expertul.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ursula merge mai departe! UE semnează un nou contract de achiziții vaccinuri COVID 19. Stocuri pe patru ani
Comisia Europeană a anunţat vineri semnarea unui contract cu grupul farmaceutic american Moderna care permite achiziţionarea în comun de vaccinuri împotriva Covid-19 de către 15 state membre.
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al populației" până la finalul secolului, din cauza ratei scăzute a fertilității. Populația unor țări dezvoltate ar putea scădea chiar și cu 50%.
- Călin și Cristela Georgescu dau un mesaj din mijlocul oamenilor: este un moment de glorie uriașă!
-
Aleksandr Dughin despre ceea ce urmeaza sa se intample după revenirea lui Donald Trump la putere
Cel considerat a fi ideologul lui Vladimir Putin, e vorba despre Aleksandr Dughin, are un amplu comentariu pe contrul sau de Telegram despre revenirea la putere a lui Donald Trump si ceea ce ne-ar putea astepta in viitor. Redam in continuare:
-
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă cu viteză spre o insulă cu un rol strategic extrem de important
Cel mai mare aisberg din lume este încă în mişcare şi există temeri că s-ar putea îndrepta spre nord din Antarctica, spre insula Georgia de Sud.
-
S-a creat un precedent în Europa: O mamă singură trebuie să beneficieze de un concediu parental dublu
O instanţă din Spania a decis că o mamă singură are dreptul la un concediu parental dublu, cumulându-le pe al ei şi pe al partenerului ei dacă ar fi avut unul.
-
Trump inagurează era cripto - Ordin executiv pentru a sprijini creșterea criptomonedelor
Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care creează un grup de lucru pentru criptomonede însărcinat să propună un nou cadru de reglementare pentru activele digitale și să analizeze crearea unui stoc de criptomonede.
-
Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena ajung în România, pentru prima dată
Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
-
Europa rămâne spectator în cursa SUA-China pentru inteligența artificială supraumană
În timp ce Trump elimină toate restricțiile pentru giganții tech americani și aprobă investiții de 500 de miliarde de euro în proiectul Stargate, Europa se află în imposibilitatea de a concura, neavând acces la resursele esențiale - putere de calcul, energie ieftină și capital.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 3.Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
- 4.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 5.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu