Cum ar fi distrusă America dacă China ar invada Taiwanul: analiza șocantă a pierderilor probabile
Postat la: 30.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Este posibil ca flota lăudată a marinei americane să nu fie pregătită pentru un conflict cu China. O analiză recentă a constatat că SUA ar pierde probabil un număr mare de nave într-un război cu China pentru Taiwan, datorită unui avantaj tehnologic tot mai mic. Iar experții spun că flota americană de peste 490 de nave își pierde și ea avantajul numeric în comparație cu flota chineză de 661 de nave, informează The Daily Beast.
"Nu suntem nici pe departe pregătiți în mod adecvat", a declarat William Toti, care a condus strategia antisubmarin a marinei militare împotriva Chinei înainte de a se pensiona. "Mă tem că am trezit un gigant adormit. Ei au mai multe nave decât noi. Au mai multe capacități industriale decât noi".
Un avantaj în scădere
Un raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale a concluzionat că Marina americană, care a avut un buget de aproximativ 220 de miliarde de dolari anul trecut, ar suferi probabil pierderi grele dacă SUA ar încerca să apere Taiwanul de o invazie chineză. În primele zile ale unui conflict, rachetele chinezești ar putea distruge bazele aeriene americane din Japonia și Guam și ar putea scufunda două portavioane americane și între 10 și 20 de distrugătoare și crucișătoare.
"Astfel de pierderi ar afecta poziția globală a SUA timp de mulți ani", au scris autorii studiului, deși au sugerat că SUA ar avea probabil câștig de cauză în cele din urmă. "În timp ce armata taiwaneză este atacată, aceasta este grav degradată și lăsată să apere o economie afectată pe o insulă fără electricitate și servicii de bază." Studiul a constatat că SUA ar câștiga în continuare prin utilizarea celor 50 de submarine de atac în combinație cu bombardierele Forțelor Aeriene.
Jocurile de război efectuate pentru studiu reflectă realitatea de pe mare, a declarat Toti într-un interviu acordat The Daily Beast. SUA se confruntă cu o creștere rapidă a capacităților militare chineze, inclusiv a rachetelor avansate anti-navă. "Tot ceea ce plutește este vulnerabil, iar asta include portavioane și nave de suprafață", a spus Toti.
Paul van Hooft, analist la Centrul de Studii Strategice de la Haga, a declarat că armata chineză a încercat cu succes să recupereze decalajul față de flota americană prin copierea proiectelor americane de arme de precizie. Însă, a spus el, China are dificultăți mai mari în a reduce decalajul în domenii precum avioanele de luptă invizibile și a încercat să recupereze decalajul investind în inteligența artificială. El a spus că inteligența artificială ar putea ajuta China într-un viitor conflict naval, ajutând armata sa să țintească mai precis navele.
Inovațiile tehnologice acționează atât în favoarea, cât și împotriva navelor de suprafață, inclusiv a portavioanelor, a subliniat Sam J. Tangredi, un căpitan de marină în retragere care predă în prezent la Colegiul de Război Naval al SUA. El a spus că multe dintre evaluările privind rachetele în raport cu navele de suprafață - cum ar fi afirmația potrivit căreia noile rachete balistice anti-navă ale Chinei fac portavioane învechite - sunt inexacte.
"Navele de război nu operează individual împotriva unui inamic; ele operează ca grupuri de luptă care se sprijină reciproc sau ca o flotă globală (cel puțin așa cum operează Marina SUA). Astfel, un angajament nu constă în confruntarea unei arme împotriva unei nave, ci a unei flote (și a unei forțe comune) împotriva forțelor inamicului", a spus el.
Sateliții și radarele avansate ar putea detecta o flotă pe mare, a spus Tangredi. Dar aceleași sisteme pot vedea lansarea de rachete anti-navă cu baza pe uscat pentru a avertiza flota de atacurile iminente.
"Deoarece navele de război sunt (evident) foarte manevrabile, ele sunt mult mai greu de țintit decât bazele terestre - pentru care trebuie doar să se cunoască latitudinea/longitudinea sau coordonatele rețelei și apoi să se calculeze și să se controleze timpul de ardere al rachetei (cantitatea de combustibil consumat necesară pentru a ateriza într-o anumită locație)", a adăugat el.
Amenințări cibernetice
Un război cu China ar putea implica războinici de tastatură la fel de mult ca rachetele, deoarece navele sunt, de asemenea, vulnerabile la amenințările cibernetice. Tangredi a prezis că faza inițială a unei viitoare bătălii navale va fi războiul electronic, în care ambele părți vor lupta pentru controlul asupra spectrului electromagnetic și a spațiului cibernetic pentru a orbi sau înșela senzorii și sistemele de țintire ale adversarului.
"Navele de suprafață și sistemele de armament pe care le adăpostesc sunt computere plutitoare de milioane și miliarde de dolari, dar nu dispun nici măcar de cele mai elementare apărări digitale pe care și le permit smartphone-urile din buzunarele noastre", a declarat Egon Rinderer, directorul de tehnologie al companiei de apărare Shift5 și fost operator de sisteme navale. "Începem să vedem impactul în timp real al combinării capacităților cinetice și cibernetice pe câmpul de luptă. Aceste tipuri de tactici integrate ar putea duce la implicații semnificative pentru viitorul războiului naval și pentru pregătirea și letalitatea propriei noastre armate americane."
În timp ce Departamentul Apărării a investit masiv pentru a se proteja împotriva amenințărilor la adresa infrastructurii sale IT, eforturile de apărare a tehnologiei operaționale (OT) care se găsește în navele de suprafață, vehiculele de luptă și sistemele de armament sunt insuficiente, a declarat Rinderer.
"Ne-am bazat pe "securitatea prin obscuritate" pentru a proteja tehnologia OT de la bord, dar punctele slabe ale acesteia au ca rezultat expuneri care, dacă sunt exploatate, permit adversarilor să obțină rapid avantaje asimetrice pe câmpul de luptă", a adăugat el.
Tseng a declarat că Operațiunile maritime distribuite (DMO) ale Marinei se luptă cu încorporarea IA în procesele de achiziție și în infrastructura cibernetică și cu punerea în teren a unei forțe pregătite să dezvolte și să utilizeze IA. "Ca întotdeauna, tehnologia este cel mai mare diferențiator militar și va determina în cele din urmă dacă un conflict global pe scară largă poate fi descurajat. Riscăm să rămânem în urma PLA din cauza lipsei de investiții în aceste tehnologii", a adăugat el.
Pentru a învinge într-un viitor conflict cu China, SUA trebuie să construiască mai multe nave, în special submarine, a spus Toti.
"Submarinele sunt singurul tip de navă care poate opri invazia prin strâmtoarea Taiwan, deoarece pot intra acolo cu relativă impunitate și pot doborî navele chinezești care vor să invadeze Taiwanul. Navele de suprafață riscă foarte mult să fie distruse de rachetele chinezești. Submarinele nu suferă acest risc".
Tangredi a declarat că flota americană trebuie să fie suficient de mare pentru a suporta pierderi în luptă. "Spre deosebire de cel de-al Doilea Război Mondial, nu putem construi un distrugător în trei luni", a adăugat el. "Pentru a fi pregătiți, avem nevoie de mai mult decât de întreținere și instruire - avem nevoie de mai multe nave".
Dar construirea mai multor nave va necesita timp și miliarde de dolari, dacă se va întâmpla vreodată. Între timp, unii experți spun că Marina americană ar putea fi nevoită să se confrunte cu propriile limitări în fața unei flote chineze în creștere. "Plângerea SUA este: "Hei, nu mai putem opera cu impunitate oriunde vrem", a declarat Erik A. Gartzke, profesor la Universitatea California San Diego, care studiază impactul informației asupra războiului. "Cea mai simplă soluție la această problemă foarte complicată și costisitoare pentru marina americană este să nu mai pretindă că poate opera cu impunitate oriunde în lume. S-ar putea să existe anumite zone care sunt zone interzise".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
The Guardian susţine că Putin pregăteşte Rusia pentru un "război veşnic" cu Occidentul
Într-o seară de la sfârşitul lunii decembrie, în timp ce locuitorii Moscovei se plimbau pe străzile luminate ale oraşului în aşteptarea sărbătorilor de sfârşit de an, un grup de vechi prieteni s-au adunat la cină în apartamentul unui oficial de stat cu rang înalt.
-
A concurat la femei, dar e bănuită că e bărbat. Caz incredibil la Mondialele de box, unde o româncă a fost victima înșelăciunii
Imane Khelif din Algeria a fost descalificată de Asociația Internațională de Box (IBA), după ce organismul de conducere mondial a decis că nu a respectat regulile de eligibilitate.
-
Cum functioneaza super arma Haeil cu care Coreea de Nord poate provoca un tsunami nuclear
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut ca ţara sa să extindă producţia de "materiale nucleare de calitate militară" şi să construiască arme mai puternice.
-
Papa Francisc a demis un subaltern după ce s-a opus vaccinării obligatorii
Episcopul a fost înlăturat de Papa Francisc după ce s-a opus mandatelor de vaccinare obligatorie. Acesta le spune catolicilor scandalizați să „se roage și să aibă încredere".
-
Propaganda neo-marxistă ne arată cum vor "elitele" Clubului de la Roma să reducă populația planetei cu 1 miliard de oameni
Populația globală ar putea scădea la șase miliarde de locuitori doar dacă se fac „investiții fără precedent" în combaterea sărăciei, a stabilit un grup de cercetători, potrivit Sky News.
-
Un transgender a făcut un masacru într-o școală creștină. Activiștii LGBT amenințaseră cu violența după ce s-au interzis show-urile cu travestiți pentru copii!
O femeie care se considera bărbat a ucis șase persoane într-o școală creștină din orașul Nashville, statul Tennessee, relevă presa de peste Ocean. Victimele criminalei sunt trei copii și trei adulți. Copiii aveau vârsta de 9 ani.
-
Ce spun experții în urma seriei de seisme din Gorj: Ne putem aștepta la un cutremur de 6,7 pe scara Richter!
Directorul General al INFP și Directorul Științific al instituției au acordat un interviu pentru GorjOnline prin care și-au exprimat părerea cu privire la seria de seisme din Oltenia. Ceea ce este cu adevărat ingrijorător este faptul că ne putem aștepta și la cutremure de până la 6,7 pe scara Richter, conform unor studii realizate în trecut.
-
Situație ciudată pentru naționala României: meciul cu Belarus s-ar putea juca degeaba!
Belarus ar putea fi exclusă din calificările pentru Euro 2024 şi din toate competiţiile organizate de UEFA, a anunţat vineri televiziunea publică germană, ARD. Forul european va dezbate subiectul în cadrul următorului său Comitet Executiv.
-
EPPO îi va putea ancheta pe cei care subminează sancțiunile impuse Rusiei. Undă verde din Parlamentul European
Comisia de Buget din Parlamentul European a decis ca Parchetul European (EPPO) condus de fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi să investigheze cazurile în care sunt ocolite sancțiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Apar din ce in ce mai multe probleme demografice: Japonia se apropie de limita capacității de a mai putea funcţiona ca societate!
- 2.SUA vrea război cu Iranul: anunță că ar putea folosi opțiunea militară pentru a opri programul nuclear
- 3.Harta păcii chineze - respinsă de lorzii războiului de la NATO. Planul taie Ucraina în două cu o graniță pe Nipru
- 4.Financial Times: Statele Unite „a cerut în mod activ" reluarea comerțului cu petrol rusesc
- 5.SUA a pierdut deja bătălia tehnologică cu China. Mai are șanse doar la un război armat care sa dea înapoi omenirea!
- 6.Casa Albă a intrat în fibrilații: "Rusia și China subminează ordinea mondială!" Firește, pe cea unipolară, globalistă
- 7.George Friedman: Crearea unui "cordon sanitar" în jurul Rusiei va permite SUA să țină în lesă Germania și întreaga Uniune Europeană!
- 8.Falimentul Silicon Valley din SUA explodează în Europa la cote alarmante si va antrena alte crah-uri bancare!
- 9.Fost consilier al Pentagonului: Recrutăm cât mai mulți mercenari pentru Ucraina. Ei sunt sponsorizați de CIA prin organizații fictive!
- 10.Adjunctul secretarului Apărării: Conflictul din Ucraina a demonstrat incapacitatea complexului militar-industrial al SUA de a crea cantitatea necesară de muniție!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu