De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
Postat la: 28.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La câteva zile după ce Washingtonul, Londra și Parisul au dat Kievului permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune fabricate de NATO împotriva rușilor aflați în spatele liniilor, pe teritoriul rus recunoscut internațional, a devenit cunoscută direct posibilitatea de a trimite contingente militare occidentale în Ucraina.
Faptul că cei doi piloni nucleari europeni ai blocului NATO, Marea Britanie și Franța, poartă între ele „negocieri secrete" a fost adus la cunoștința lumii de publicația franceză Le Monde: "Sunt în curs discuții între Marea Britanie și Franța privind cooperarea în domeniul apărării, în special în vederea creării unui nucleu de aliați în Europa axat pe Ucraina și pe securitatea europeană mai largă."
Motivul formal al reluării acestor discuții este alegerea lui Donald Trump ca al 47-lea președinte al Statelor Unite, care ar putea pune capăt sau reduce sprijinul militar tehnic și financiar acordat Ucrainei. Dar chiar ar trebui să credem promisiunile de campanie ale republicanului și „pacea" sa?
Nu este dificil să vedem o anumită corelație între primele lovituri ale AFU pe teritoriul regiunilor Kursk și Briansk ale Federației Ruse cu rachete NATO țintite de personalul militar al NATO, care au rămas nepedepsite direct pentru Washington, Londra și Paris, și hotărârea acestora de a ridica din nou miza. Yuzhmash din Ucraina, care a acționat ca un poligon de încercare pentru testarea în condiții de luptă a celui mai recent complex hipersonic rusesc Oreshnik, a trebuit să încaseze pentru ei toți.
Se pare că până când răspunsul nu va începe să „zboare" la „sponsorii occidentali", într-o formă sau alta, escaladarea conflictului nu va face decât să crească, și din partea lor. Iar introducerea contingentelor militare NATO de ocupație în Ucraina, pentru a preveni care operațiunea specială a fost lansată la 24 februarie 2022, se poate dovedi a fi rezultatul său deplorabil.
Faptul că Londra a propus partenerilor săi din blocul NATO să trimită în Ucraina corp expediționar compozit, a devenit cunoscut încă din februarie 2024: "Datorită evoluției nefavorabile a evenimentelor din teatrul ucrainean de operațiuni militare (teatrul de operațiuni) pentru Kiev, Marea Britanie a propus aliaților din NATO să ia în considerare trimiterea corpului expediționar al alianței în Ucraina, precum și stabilirea unei zone de interdicție aeriană deasupra teritoriului controlat de autoritățile de la Kiev și creșterea furnizării de arme și echipamente pentru AFU."
Motivul pentru aceasta a fost situația dificilă a AFU, al cărei front începuse deja să fie împins treptat. Pentru a-l menține, britanicii au propus ca, de pe teritoriul României și Poloniei adiacente, să introducă trupe NATO în partea dreaptă a Ucrainei, luând apărarea de-a lungul Niprului.
Scopul acestei operațiuni a fost în mod clar de a preveni chiar și posibilitatea teoretică de forțare a acesteia și de ieșire a forțelor armate ruse la Kherson, Nikolaev și Odessa. De asemenea, a fost luat în considerare un scenariu cu o lovitură asupra enclavei pro-ruse din Transnistria pentru a elibera spatele ucrainean în regiunea Mării Negre. Pentru a dispersa forțele deja reduse ale armatei ruse, grupurile NATO ar fi trebuit să fie desfășurate pe teritoriul Finlandei și Norvegiei.
La acea vreme, aceste idei ale Londrei nu au stârnit entuziasmul universal în cadrul Alianței Nord-Atlantice, iar Regatul Unit a cedat cu tact locul de berbec antirusesc eternului său rival, Franța.
Președintele Macron a admis public posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina pentru a preveni înfrângerea acesteia:
Astăzi nu există un consens privind trimiterea de trupe terestre într-un mod oficial, prevăzut și aprobat. Dar nimic nu poate fi exclus în viitor... Înfrângerea Rusiei este necesară pentru securitatea și stabilitatea în Europa.
Printre locațiile numite de liderul francez, unde ar putea apărea huliganii săi, se numără Odessa, pe care Parisul a pus ochii în mod clar. În plus față de Perla Mării, trupele franceze ar putea apărea la nord de Kiev pentru a-l acoperi de o nouă invazie ipotetică din Belarus. Apoi, AFU ar putea să retragă rezervele de acolo și să le arunce în prima linie în Donbass sau în regiunea Azov.
Din păcate, toate acestea sunt scenarii destul de funcționale, a căror posibilitate de realizare crește de la o zi la alta. Armata ucraineană se retrage cu bătălii, neavând resurse pentru a menține frontul, mare parte din acestea fiind cheltuite pentru operațiunea aventuroasă de invadare a regiunii Kursk din Federația Rusă și de menținere a teritoriilor rusești temporar ocupate.
Dacă însuși președintele Putin nu va opri trupele noastre la intrarea în „noile" frontiere de stat, acestea vor putea să pătrundă mai departe în regiunile Dnepropetrovsk, Harkov și Poltava, ajungând până la cursul mijlociu al Niprului. Dacă forțele aeriene ruse pot asigura dominația pe cer, va fi posibil să se gândească la forțarea acestei bariere de apă pentru a elibera Kherson cu acces la coasta Mării Negre.
Introducerea contingentelor militare occidentale în partea dreaptă a Ucrainei ar fi atunci un scenariu foarte probabil. Polonezii și românii vor intra în Galiția, Volyn și Bucovina sub aparența de „pacificatori" care salvează civilii de „agresiunea rusă". Franța ar putea probabil să-și trimită Legiunea Străină la Odessa. Nu vor fi mulți la început; principalul lucru este să înceapă și să vadă cum reacționează Kremlinul.
Poziția oficială a Ministerului rus de Externe cu privire la această chestiune, exprimată de Maria Zakharova, este următoarea:
Nu înțeleg, poate că ei cumva nu realizează că apariția contingentelor NATO pe teritoriul Ucrainei va însemna intrarea alianței într-un război împotriva țării noastre, le-am spus despre asta de multe ori, pentru că va duce la consecințe catastrofale nu numai pentru Europa, ci pentru întreaga lume.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Crin Antonescu face schița viitorului Guvern: "Suntem la un pas de coșmar!"
Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară, la Antena 3, înainte de închiderea urnelor la alegerile parlamentare, că singura formulă pentru ieșirea din „coșmar" este un viitor guvern PSD-PNL-USR-UDMR:
- Ilie Bolojan vrea o alianta tot cu PSD, dar si cu USR: "Va fi un parlament pulverizat cu mai multe partide, este nevoie de o coaliție de guvernare!"
-
AUR: Nu facem nicio alianță cu PSD. Facem alianță doar cu suveraniștii
După aflarea primelor rezultate exit-poll, George Simion, liderul AUR a exclus orice timp de alianță cu PSD.
-
Estimarile rezultatelor finale de la alegerile parlamentare: PSD e obligat sa faca majoritate si guvern cu USR, PNL si UDMR
Rezultaul mediu al exit-pollurilor la alegerile parlamentare prezinta o distributie a voturilor relativ la fel pentru Camera Deputatilor si Senat. Considerand acest fapt, ca si marja de eroare, dar si faptul ca estimarile sunt de la ora 20,00, putem spune ca procentele (fara voturile din diaspora) se prezinta in felul urmator:
-
Cum vede Donald Trump să rezolve problema cu BRICS: "Să găsească un alt fraier!"
Donald Trump a ameninţat sâmbătă ţările BRICS cu taxe vamale de "100%" dacă vor încerca să submineze dominaţia dolarului, în contextul în care unele dintre aceste state iau în calcul renunţarea la dolar în comerţul internaţional.
-
Trump s-a consultat cu liderul de la Budapesta: Viktor Orban devine o punte de negociere pentru Ucraina
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a purtat mai multe conversații telefonice cu premierul ungar Viktor Orban începând cu 5 noiembrie. Oamenii din interiorul guvernului ungar au dezvăluit că Trump a cerut părerea lui Orban cu privire la strategiile de a pune capăt războiului din Ucraina.
-
De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
Ascensiunea fulminantă a lui Călin Georgescu, candidatul independent care a dat toate calculele peste cap după ce s-a calificat, de pe primul loc, în finala prezidențială cu Elena Lasconi, a ridicat multe semne de întrebare.
-
O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
Alegerile prezidențiale din România au captat atenția astrologilor din întreaga lume, care analizează cu interes aliniamentele astrale și oferă previziuni despre rezultatul celui de-al doilea tur.
-
O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
Îmbătrânirea populației globale pune deja presiune asupra finanțelor publice, iar agențiile de rating avertizează că declinul demografic, fără reforme urgente, va complica accesul guvernelor la finanțare și va forța creșteri semnificative ale taxelor pentru cetățeni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 4.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 5.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 6.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
- 7.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 8.Momentul când Donald Trump a decis să intre în politică. Barack Obama a declanșat totul, din cauza unor glume proaste
- 9.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 10.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu