De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
Postat la: 19.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Președintele ales al Statelor Unite a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt războiului într-o singură zi, dar consilierii sugerează că ar putea avea în vedere o „mare strategie".
Când Joe Biden și Donald Trump s-au întâlnit săptămâna trecută pentru o discuție pe marginea războiului din Ucraina, președintele în funcție a afirmat clar că sprijinirea Ucrainei este în interesul Statelor Unite.
Permițându-i lui Vladimir Putin și unei Rusii renăscute să aibă succes pe câmpul de luptă, Washingtonul ar risca în cele din urmă să fie târât într-un război terestru european mult mai amplu, i-a spus Biden fostului său rival prezidențial, potrivit telegraph.co.uk.
Este un argument pe care Trump l-a respins de-a lungul ultimei sale campanii electorale.
Dar, în timp ce se pregătește să revină la Casa Albă cu promisiunea de a pune capăt războiului în prima zi, există motive pentru care ar putea acum să asculte.
Trump a promis să ajungă la o înțelegere între Putin și Volodimir Zelenski pentru a pune capăt luptelor. Iar el știe câteva lucruri despre negocierea dintr-o poziție de forță.
După aproape o săptămână de la acea discuție, Biden a trecut acum la înarmarea Ucrainei prin ridicarea interdicției de a utiliza rachete cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei.
Mulți dintre aliații lui Trump, inclusiv fiul său, și-au exprimat indignarea față de această decizie, avertizând cu privire la al Treilea Război Mondial.
Însă toate persoanele importante din cercul restrâns al lui Trump - noul său secretar de stat, consilierul pentru securitate națională și secretarul apărării - au rămas ciudat de tăcute.
Mike Waltz, ales de Trump pentru funcția de consilier pe probleme de securitate națională, a descris decizia de a acorda Ucrainei permisiunea de a utiliza sistemul de rachete Atacms în raiduri transfrontaliere drept o „escaladare", dar, în loc să critice măsura, a afirmat că este vorba de o alegere „tactică" a Casei Albe.
Într-un interviu acordat Fox News, el a continuat spunând că Trump are în vedere o „mare strategie" pentru a pune capăt războiului.
Un plan, lansat de foștii consilieri politici ai lui Trump, sugerează înarmarea Ucrainei cu suficientă putere de foc pentru a-l convinge pe Putin să se așeze la masa negocierilor.
Trump are o linie directă cu președintele rus și a vorbit deja la telefon cu acesta și cu omologul său ucrainean de când a fost ales.
Unii cred că Trump dorește un Premiu Nobel pentru Pace, lucru care i-a scăpat după ce Barack Obama a primit premiul.
Supravegherea unei capitulări a Ucrainei ar putea permite Washingtonului să se concentreze asupra principalului său obiectiv de politică externă - controlul Chinei - dar nu îl va face să adere la aliații Americii.
Oficialii Casei Albe au insistat că au acționat unilateral cu decizia privind rachetele, temându-se că Trump ar abandona Ucraina.
Poziția Ucrainei este slăbită. Forțele sale sunt paralizate din cauza lipsei de personal, în timp ce Rusia preia terenuri, încet, dar constant, pe aproape întreaga linie a frontului.
Biden a plecat în Brazilia, unde va face apel la liderii G20 să îi urmeze exemplul pentru a consolida și mai mult poziția Ucrainei înainte ca Trump să își preia mandatul la 20 ianuarie.
Casa Albă a fost, de asemenea, motivată de apariția trupelor nord-coreene pe câmpul de luptă din Ucraina.
Estimările variază în ceea ce privește numărul de oameni din națiunea comunistă trimiși să ajute forțele ruse. Dar rapoartele din marja reuniunii G20 sugerează că Coreea de Nord ar putea desfășura în cele din urmă până la 100 000 de soldați.
Ultimele cifre vehiculate la Washington sunt că 10 000 de nord-coreeni vor fi implicați într-o forță de 50 000 de oameni folosită de Rusia pentru a recupera o fărâmă de pământ din regiunea Kursk confiscată de Ucraina la începutul acestui an.
Această zonă din sudul Rusiei este cea în care Ucraina a primit permisiunea de a utiliza sistemul Atacms.
George Barros, cercetător în cadrul Institutului pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, consideră că acest lucru este esențial pentru decizia de a permite utilizarea rachetelor.
„Cred că introducerea nord-coreenilor și tranziția către noua administrație sunt doi factori catalizatori importanți aici, care probabil au schimbat politica administrației", a spus el.
Rolul pe care l-a jucat Trump la reuniunea de tranziție de la Casa Albă - dacă a jucat vreunul - rămâne deocamdată sub tăcere.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Crin Antonescu face schița viitorului Guvern: "Suntem la un pas de coșmar!"
Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară, la Antena 3, înainte de închiderea urnelor la alegerile parlamentare, că singura formulă pentru ieșirea din „coșmar" este un viitor guvern PSD-PNL-USR-UDMR:
- Ilie Bolojan vrea o alianta tot cu PSD, dar si cu USR: "Va fi un parlament pulverizat cu mai multe partide, este nevoie de o coaliție de guvernare!"
-
AUR: Nu facem nicio alianță cu PSD. Facem alianță doar cu suveraniștii
După aflarea primelor rezultate exit-poll, George Simion, liderul AUR a exclus orice timp de alianță cu PSD.
-
Estimarile rezultatelor finale de la alegerile parlamentare: PSD e obligat sa faca majoritate si guvern cu USR, PNL si UDMR
Rezultaul mediu al exit-pollurilor la alegerile parlamentare prezinta o distributie a voturilor relativ la fel pentru Camera Deputatilor si Senat. Considerand acest fapt, ca si marja de eroare, dar si faptul ca estimarile sunt de la ora 20,00, putem spune ca procentele (fara voturile din diaspora) se prezinta in felul urmator:
-
Cum vede Donald Trump să rezolve problema cu BRICS: "Să găsească un alt fraier!"
Donald Trump a ameninţat sâmbătă ţările BRICS cu taxe vamale de "100%" dacă vor încerca să submineze dominaţia dolarului, în contextul în care unele dintre aceste state iau în calcul renunţarea la dolar în comerţul internaţional.
-
Trump s-a consultat cu liderul de la Budapesta: Viktor Orban devine o punte de negociere pentru Ucraina
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a purtat mai multe conversații telefonice cu premierul ungar Viktor Orban începând cu 5 noiembrie. Oamenii din interiorul guvernului ungar au dezvăluit că Trump a cerut părerea lui Orban cu privire la strategiile de a pune capăt războiului din Ucraina.
-
De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
Ascensiunea fulminantă a lui Călin Georgescu, candidatul independent care a dat toate calculele peste cap după ce s-a calificat, de pe primul loc, în finala prezidențială cu Elena Lasconi, a ridicat multe semne de întrebare.
-
O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
Alegerile prezidențiale din România au captat atenția astrologilor din întreaga lume, care analizează cu interes aliniamentele astrale și oferă previziuni despre rezultatul celui de-al doilea tur.
-
O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
Îmbătrânirea populației globale pune deja presiune asupra finanțelor publice, iar agențiile de rating avertizează că declinul demografic, fără reforme urgente, va complica accesul guvernelor la finanțare și va forța creșteri semnificative ale taxelor pentru cetățeni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 4.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 5.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 6.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
- 7.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 8.Momentul când Donald Trump a decis să intre în politică. Barack Obama a declanșat totul, din cauza unor glume proaste
- 9.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 10.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu