Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Franţa ia măsuri drastice. Deplasările sunt limitate pentru 15 zile

Postat la: 17.03.2020 - 09:39 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a anunțat luni că deplasările populației vor fi drastic limitate, începând marți, timp de 15 zile, iar, granițele Schengen vor fi închise de mâine. Al doilea tur al alegerilor locale, prevăzut în 22 martie, se amână.

"Adunările exterioare nu vor mai fi permise, întâlnirea cu prietenii nu va mai fi posibilă: este vorba de limitarea la maxim a contactelor în afara căminului", a subliniat el. "Peste tot pe teritoriul francez, vor fi urmate doar deplasările necesare, pentru a face cumpărături, respectând distanțele, pentru a se trata, pentru a munci. Toate companii vor trebui să se organizeze pentru a facilita munca de la distanță", a mai spus Macron, care a avertizat că „orice infracțiune va fi sancționată".

Cu un ton grav, notează Le Figaro, președintele a repetat în mai multe rânduri: „Suntem în război". „În război sanitar, desigur, dar dușmanul este aici. Invizibil, insesizabil". Uniunea Europeană va închide de marți granițele externe timp de 30 de zile. „Toate călătoriile între țările neeuropene și Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile", a spus Emmanuel Macron.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE