Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Joe Biden a obtinut numarul de delegati necesar pentru fi desemnat candidatul Partidului Democrat la presedintie

Postat la: 06.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul vicepresedinte Joe Biden a revendicat vineri victoria in cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului care va participa la alegerile prezidentiale din noiembrie, in care il va infrunta pe presedintele Donald Trump.

"A fost o onoare sa concurez alaturi de unii dintre cei mai talentati candidati pe care Partidul Democrat i-a avut vreodata si sunt mandru sa spun ca intram in aceste alegeri ca partid unit", a precizat Biden intr-un comunicat, relateaza DPA si Reuters.

Un candidat are nevoie de 1.991 delegati pentru a-si asigura nominalizarea. Biden a atins acest prag dupa ce vineri au venit rezultatele de la alegerile primare din sapte state si districtul Columbia, care s-au desfasurat in cursul saptamanii.

Realizarea este totusi o formalitate, dupa ce ultimul sau contracandidat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, a iesit din cursa pentru investitura democrata in luna aprilie.

Peste o duzina de state si-au intarziat scrutinele din alegerile primare ori au schimbat sistemul la unul de votare prin e-mail din cauza preocuparilor pentru sanatatea publica in contextul pandemiei de COVID-19.

Joe Biden a fost senator al Partidului Democrat timp de decenii si apoi vicepresedinte in mandatul lui Barack Obama, reaminteste DPA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE