Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Moscova denunţă o dezinformare despre un cuib de spioni ruşi în Franţa

Postat la: 19.12.2019 - 14:46 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a respins miercuri drept "propagandă" fără fundament o anchetă a cotidianului francez Le Monde potrivit căreia spioni ruşi au folosit Alpii francezi ca bază în spatele frontului în operaţiuni în Europa.

"Totala lipsă de probe nu a constituit un obstacol în calea acestei publicări încărcate de conţinuturi făţiş rusofobe şi plină de informaţii false propagandiste", adaugă Ministerul rus de Externe.

Potrivit acestui articol, publicat la 4 decembrie, 15 ofiţeri din cadrul serviciului militar rus de informaţii GRU, specializaţi în asasinate, au circulat pe continent începând din 2014 şi au efectuat sejururi în mai multe oraşe franceze din Haute-Savoie, potrivit news.ro

Urmăriţi de serviciile de contraspionaj franceze, elveţiene şi britanice, ei ar fi acţionat în Marea Britanie, Bulgaria, Crimeea, Republica Moldova sau Muntenegru. Unul dintre cei 15 agenţi a fost identificat de Londra ca fiind unul dintre cei trei autori ai otrăvirii cu noviciok, un agent neurotoxic, în marrie 2018 a unui fost dublu agent rus, Sergehi Skripal, şi a fiicei acestuia, Iulia, la Salisbury, în Anglia.

Dezbaterea intervine în contextul în care Germania acuză Moscova de faptul că se află în spatele asasinării în august a unui georgian la Berlin, potrivit news.ro

Diplomaţia rusă dă asigurări că materialul a fost publicat "ca previziuni" ale unui summit cu privire la Ucraina, organizat la 9 decembrie la Paris, primul în "formatul Normandia" din 2016 şi ar avea ca scop explicit să aducă atingere reputaţiei Rusiei şi să discrediteze astfel direcţia prevăzută de către preşedintele francez Emmanuel Macron a unei normalizări a relaţiilor cu Moscova", apreciază ministerul rus.

Summitul mediat de francezi şi germani a permis dialogului între Kiev şi Moscova, dar nu a condus la niciun progres major cu privire la război, care a izbucnit în urma anexării Crimeei de către Moscova în 2014.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE