Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


New York a declarat variola maimuţei urgenţă de sănătate publică: 150.000 de americani sunt expuşi riscului de a contracta virusul!

Postat la: 31.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oficialii oraşului New York au declarat variola maimuţei o urgenţă de sănătate publică, sâmbătă, spunând că oraşul este epicentrul focarului statului şi că această decizie va stimula măsurile pentru a ajuta la încetinirea răspândirii bolii, informează CNN.

"Estimăm că aproximativ 150.000 de new-yorkezi ar putea fi în prezent expuşi riscului de a contracta variola maimuţei", au declarat primarul Eric Adams şi dr. Ashwin Vasan, comisarul departamentului de sănătate şi igienă mintală al oraşului, într-o declaraţie comună. "Acest focar trebuie tratat cu urgenţă, acţiune şi resurse, atât la nivel naţional, cât şi la nivel global, iar această declaraţie de urgenţă de sănătate publică reflectă gravitatea momentului", au spus cei doi. Decizia vine la doar o zi după ce guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a emis un ordin executiv prin care declară o urgenţă de stat în caz de dezastru, spunând că "mai mult de unul din patru cazuri de variolă a maimuţei în această ţară" se află în stat. Printre alte câteva acţiuni, ordinul guvernatorului măreşte numărul de persoane eligibile pentru a administra vaccinuri împotriva variolei maimuţelor, solicită furnizorilor să trimită date despre vaccin către departamentul de sănătate al statului şi va stimula eforturile de răspuns în curs, inclusiv eforturile de a obţine mai multe vaccinuri şi de a extinde capacitatea de testare. Primul oraş în care s-a declarat urgenţă de sănătate publică în SUA a fost San Francisco.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE