Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Referendumul lui Putin: Influența malignă a Rusiei incalca suveranitatea Ucrainei, pentru a legitima anexarea ilegală a teritoriilor ocupate

Postat la: 07.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Încercările Rusiei de a emite ilicit pașapoarte rusești rezidenților din teritoriile ocupate ale regiunilor Donețk și Lugansk (ORDLO) și din Crimeea, pentru a-i încuraja să voteze Referendumul din Rusia la data de 25 iunie 2020, este o altă tentativă a Rusiei de a încălca suveranitatea Ucrainei.

Noua constituție a Federației Ruse va încerca să legitimizeze ocuparea ilegală a teritoriilor Ucrainei de către Federația Rusă. Tentativele Rusiei de a determina cetățenii non-ruși din Donbas să voteze face ca acest referendum să fie ilegitim în viziunea comunității internaționale. Un grup pro-Kremlin a înregistrat pensionarii ruși pe portalul MOS.RU și le-a emis SIM carduri cu stimulente financiare pentru a-i motiva să voteze pentru referendumul propus.

Referendumul rus se desfășoară în timpul pandemiei de COVID-19, periclitând sănătatea a mii de oameni. Acest lucru derivă din faptul că autoritățile ruse se tem de un declin pe termen lung al ratingului economic în contextul măsurilor de carantină și posibilității apariției unui al "doilea val" al pandemiei în toamnă-iarnă. Situația epidemiologică complexă din țară crează oportunități adiționale pentru autorități în influențarea rezultatului referendumului.

Scopul principal al referendumului este extinderea mandatului prezidențial al lui Vladimir Putin după 2024. Celelalte modificări consituționale vizate prin referendum reprezintă doar o acoperire pentru acest obiectiv final. Cu un referendum garantat în favoarea lui, Putin și cercul lui de apropiați vor deține pârghiile puterii pe un termen indefinit.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE