Marcel Ciolacu l-a dat afară pe Iulian Fota din MAE
Postat la: 21.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe. El a fost prezent recent la Davos, unde a negociat cu ucrainienii noul acord de cooperare pe chestiuni de Securitate.
În timpul discuțiilor dintre experți pe pagina guvernului de la Kiev a apărut informația că România va oferi garanții de Securitate Ucrainei. Oficialul român a negat că ar fi avut vreo legătură cu poziția publică a ucrainienilor. Desele sale gafe au dus la demiterea sa, susțin sursele guvernamentale. În 24 de ani, un fir nevăzut la ținut pe frontispiciul puterii. Nicio decizie privind securitatea națională nu s-a luat, fără ca el să fie prezent la discuții. Așa cum recunoaște și în CV-ul său de pe pagina ANI, s-a ghidat mereu după principiul: „Lumina vine de la Occident."
Lucrează în sistemul național de securitate din anul 2000, fiind unul dintre primii români delegați la Cartierul General NATO. De-a lungul timpului, a mai ocupat diverse funcții în sistemul public, precum director al Colegiului Național de Apărare (2005 - 2009), director al Colegiului Național de Informații (2016-2020) sau director general al Institutului Diplomatic Român.
Este absolvent al studiilor de licență ale Facultății de Instalații din cadrul Universității Tehnice de Construcții și al studiilor de master și doctorat din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, specializarea Relații internaționale. Iulian Fota a urmat și cursurile postuniversitare din cadrul Colegiului Național de Apărare din București și cele din cadrul Colegiului NATO din Roma. De asemenea, a parcurs mai multe stagii de pregătire la universitățile americane Harvard și Georgetown și la Centrul european pentru studii de securitate „George C. Marshall" din Germania. În prezent este și conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul".
S-a remarcat prin engleza precară, încă de pe vremea când era consilier pe probleme de securitate a lui Traian Băsescu. Fota și-a scos fotografiile cu Nikolai Patrușev, secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, de pe internet În anul 2013, a negociat din parte președinției române un acord de colaborare între Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială a României și Secretariatul Consiliul de securitate al Federației Ruse. Fotografiile cu Patrushev au fost șterse de pe internet.
A absolvit Facultatea de Instalații din cadrul Universității Tehnice de Construcții și are un Master la SNSPA. A fost pregătit în mai multe universitățil americane și europene, de la Harvard și Georgetown, până la Centrul european pentru studii de securitate „George C. Marshall" din Germania. În prezent este și conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul."
La fel ca Florian Coldea, este decorat de mai multe state europene. Conform CV-ului de pe pagina ANI, toată viața s-a condus după principiul: Ex Occidente Lux ! (Lumina vine din Occident). Surse din Intelligence-ul românesc susțin că va fi lăsat la vatră, rămânând doar cu cele două catedre. Va continua să pregătească noii ofițeri ai serviciilor secrete.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
"Am descoperit în sfârșit secretul neașteptat pentru a slăbi rapid". Cum a dat jos 18 kilograme o femeie de 55 de ani
La 55 de ani, fiind de mult adepta unei diete relativ sănătoase, Dawn Marsh suferea de inflamații dureroase la nivelul articulațiilor, o piele ternă și nivel scăzut de energie.
-
Microsoft forțează actualizarea automată la Windows 11 24H2: Ce trebuie să știi
După ce a fost lansată în mod opțional pe 1 octombrie anul trecut, actualizarea Windows 11 24H2 a trecut, începând cu 16 ianuarie 2025, la o nouă fază de distribuție. Microsoft descarcă acum automat această versiune pe PC-urile complet compatibile, fără intervenția utilizatorilor.
-
Oamenii de știință au descoperit că strugurii dublează intensitatea câmpului magnetic - și acest lucru ar putea revoluționa senzorii cuantici
Cercetătorii de la Universitatea Macquarie au exploatat umilul strugure pentru a dubla intensitatea câmpului magnetic în configurațiile senzorilor cuantici, ceea ce ar putea revoluționa tehnologiile cuantice compacte și eficiente.
-
Precizări după motivarea ÎCCJ: ANAF îl va executa silit pe Klaus Iohannis și va recupera "fructele neculese"
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu vine cu precizări după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat vineri, 17 ianuarie, motivarea deciziei în urma căreia imobilul din Str. Gheorghe Magheru din Sibiu,
-
Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
Jurnalistul Robert Turcescu a publicat mai multe concluzii pe care le-a tras despre candidatul la prezidențiale Călin Georgescu în urma unui interviu de joi, 16 ianuarie , pe care l-a facut la Metropola TV.
-
A fost sau nu „Raisa 8283" agentă a Serviciului Secret al Armatei? Explicația MApN
În social media, dar și în media online au început să apară din ce în ce mai multe informații referitoare la o femeie care ar fi avut acces la informații secretizate și care ar face dezvăluiri compromițătoare despre oficiali și foști oficiali din stat, sub pseudonimul „Raisa 8283".
-
DGA a intrat peste mafia de la Facultatea de Medicină: Mită la examenul de rezidențiat, mai mulți profesori universitari cercetați
Un profesor de la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi a fost plasat sub control judiciar după ce a primit mită peste 9000 de euro pentru a da subiectele de examen în avans unor candidaţi la rezidenţiat
-
Miron Cozma bate câmpii la Parchet în dosarul Mineriadei: "Eu l-am arestat pe Iliescu în '91 şi era să-l împuşc!"
Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, s-a prezentat vineri la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de inculpat în dosarul Mineriadei din iunie 1990 pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.
-
OMS solicită o sumă colosală pentru crizele sanitare fără precedent "în contextul conflictelor, schimbărilor climatice, epidemiilor şi strămutării populaţiilor"
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut 1,5 miliarde de dolari pentru a îşi susţine activităţile în 2025 în contextul ''crizelor sanitare mondiale fără precedent'', o sumă identică celei de anul trecut.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.RAISA 8283 - APOCALIPSA A ÎNCEPUT! "PATRIA A PRIORI!"
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 9.Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
- 10.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu