Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Apple va aduce anul acesta ChatGPT pe iPhone

Postat la: 11.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania Apple a prezentat luni o mult așteptată strategie de inteligență artificială, integrând „Apple Intelligence" în suita sa de aplicații, inclusiv Siri, și a anunțat un parteneriat cu OpenAI pentru a aduce ChatGPT pe dispozitivele sale, scrie Reuters.

Prin aceste mișcări, producătorul iPhone încearcă să îi liniștească pe investitori că nu a pierdut bătălia AI în fața Microsoft, chiar dacă este posibil să fi pierdut câteva runde. Microsoft a preluat un avans timpuriu în cursa pentru comercializarea IA prin pariul său pe OpenAI.

Dar acțiunile producătorului iPhone au scăzut cu aproape 2% în tranzacțiile de după-amiază, investitorii căutând mai multe anunțuri despre AI.

Funcțiile de inteligență artificială au fost dezvăluite în cadrul conferinței sale Worldwide Developers Conference, iar Apple a prezentat, de asemenea, cel mai recent sistem de operare pentru căștile sale de realitate mixtă Vision Pro și pentru iPhone.

Compania a declarat că noile funcții de inteligență artificială vor veni cu cel mai recent software pentru dispozitivele sale și vor permite utilizatorilor să rezume texte și să genereze alte tipuri de conținut, cum ar fi animații personalizate pentru a ura la mulți ani unui prieten.

Apple a precizat că integrarea ChatGPT va fi disponibilă în cursul acestui an și că vor urma și alte funcții de inteligență artificială, adăugând că chatbotul va putea fi accesat gratuit și că informațiile utilizatorilor nu vor fi înregistrate.

Ca parte a actualizărilor, un Siri modernizat va apela, de asemenea, la expertiza ChatGPT și va cere permisiunea utilizatorilor înainte de a interoga serviciul OpenAI.

În timp ce rivalii săi în materie de inteligență artificială se adresează întreprinderilor, Apple intenționează să se evidențieze prin faptul că tehnologia devine relevantă pentru cei peste 1 miliard de utilizatori ai săi - dintre care cei mai mulți nu sunt pasionați de tehnologie.

Apple a declarat că iOS 18, software-ul care alimentează dispozitivul său emblematic, face ca ecranul de pornire al iPhone să fie mai ușor de personalizat și include versiuni îmbunătățite ale aplicațiilor sale interne.

Noul software va veni, de asemenea, cu o funcție de „blocare a unei aplicații" care va ajuta oamenii să protejeze informațiile sensibile. Utilizatorii pot opta pentru a bloca anumite aplicații și pentru a menține datele mai bine controlate în sistemul de operare.

De asemenea, Apple a declarat că va grupa mesajele în clientul său de e-mail începând cu sfârșitul acestui an, clasificându-le într-un dosar principal, un dosar de tranzacții, un dosar de promoții și alte grupări mai specifice, de exemplu comunicările unei companii aeriene. Categorizările de nivel înalt sunt similare cu o caracteristică acum veche din programul concurent Gmail al Google.

Apple a declarat că va face disponibilă casca sa de realitate mixtă Vision Pro în încă opt țări, inclusiv în China și Japonia. Noul software VisionOS 2 pentru cască va folosi învățarea automată pentru a crea fotografii cu adâncime naturală și va veni cu noi gesturi.

Apple folosește în fiecare an conferința pentru dezvoltatori de la sediul său din Cupertino, California, pentru a prezenta actualizări ale propriilor aplicații și sisteme de operare, precum și pentru a le arăta dezvoltatorilor noi instrumente pe care le vor putea folosi în aplicațiile lor.

Apple folosește de ani de zile inteligența artificială în spatele scenei pentru a pune în funcțiune funcții ale dispozitivelor sale, cum ar fi capacitatea ceasurilor sale de a detecta accidentele și căderile. Dar a fost reticentă în a prezenta modul în care această tehnologie sporește funcționalitatea dispozitivelor sale, așa cum a făcut Microsoft cu ajutorul pariului său timpuriu pe OpenAI.

Microsoft a depășit Apple ca cea mai mare companie din lume în funcție de capitalizarea bursieră în ianuarie, iar acțiunile Apple le-au urmat pe cele ale altor companii Big Tech în acest an. Gigantul cipurilor de inteligență artificială Nvidia a depășit pentru scurt timp Apple săptămâna trecută, devenind a doua cea mai valoroasă companie din lume, subliniind pentru unii investitori o schimbare de putere în lumea tehnologiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE