Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Conferința Națională AGROSTAR 2022

Postat la: 16.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În ziua de 11 Angust 2022 a avut loc la Hotel PALACE din Sinaia Conferința Națională a FEDERAȚIEI NAȚIONALE A SINDICATELOR DIN AGRICULTURĂ, TUTUN, DOMENII ȘI SERVICII CONEXE - AGROSTAR.

Sindicaliștii din Federația AGROSTAR s-au bucurat de prezența unor invitați de marcă și anume:

- Petre DAEA - Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

- Marius - Constantin BUDĂI - Ministrul Muncii și Solidarității Sociale

- Daniel CONSTANTIN - deputat, vicepresedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, fost Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale

- Daniel Botănoiu - preşedinte al Asociaţiei Fermierilor din România (AFR), fost Secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În prima parte a Conferinței Nationale liderii de sindicat au avut ocazia să intre în dialog cu cei doi miniștri și au dezbătut problemele membrilor de sindicat.

Sindicatele din Ministerul Agriculturii și agențiile subordonate au solicitat Ministrului Muncii și Solidarității Sociale aplicarea Legii 153 - Legea salarizării , având în vedere inflația foarte mare, creșterea prețurilor la produsele agro-alimentare, energie și combustibili.

Sindicatele din societățile comerciale cu capital privat au scos în evidență refuzul unor angajatori de a negocia contractul colectiv de muncă, solicitând modificarea Legii 62/2011 - Legea dialogului social.

Sindicatele crescătorilor de taurine din România precum și sindicatele micilor producători din legumicultură au solicitat Ministrului Agriculturii - Petre DAEA măsuri de combatere a secetei precum și grăbirea acordării despăgubirilor pentru cei ce au calamitate culturile.

Cei doi ministri au promis că vor continua dialogul cu reprezentanții Federației AGROSTAR în vederea identificării unor soluții pentru problemele ridicate.

Domnul Daniel CONSTANTIN i-a asigurat pe delegații la conferință că, în domnia sa, vor găsi un partener pentru susținerea tuturor proiectelor legislative în domeniul social și în domeniul sectorului agricol.

La propunerea domnului Dumitru Daniel BOTĂNOIU Conferința a fost de accord cu încheierea unui protocol de colaborare între Federația AGROSTAR și AFR în vederea suținerii reciproce a revendicărilor celor două organizații.

În partea a doua, Conferința Națională a ales noul Birou Executiv și a stabilit strategia pentru următorii 4 ani.

Noul Birou EXECUTIV al Federației AGROSTAR va avea următoarea componență:

- Ștefan NICULAE - președinte

- Neață TOADER - ÎMPĂRATU - secretar general

- Maria DINDIRICĂ - vicepreședinte

- Mioara PICIU - vicepreședinte

- Ioan MARCAN - vicepreședinte

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A SINDICATELOR DIN AGRICULTURĂ, TUTUN, DOMENII ȘI SERVICII CONEXE - AGROSTAR este cea mai veche structură sindicală din agricultură fiind reprezentativă la nivelul sectorului agricol și la nivel de grup de unități subordonate Ministerului Agriculturii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE