Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dezastru la spitalul-suport COVID Olteniţa. Manager: Rezervorul de oxigen nu suportă extinderea reţelei

Postat la: 19.11.2020 - 12:04 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul manager al spitalului din Olteniţa trage un semnal de alarmă în privinţa neregulilor pe care le-a descoperit în unitatea medicală. În spitalul-suport COVID a fost demarată înlocuirea reţelei de oxigen, după ce s-a constatat că rezervorul nu suportă încă 20 de concentratoare aduse pentru salvarea pacienţilor.

Dr. Claudiu Cocoşilă, noul manager, spune că măsurile adoptate în cele 3 săptămâni, de când a preluat conducerea spitalului, par o picătură intr- un ocean, din cauza neregulilor care se dezvăluie rând pe rând.

Iată mesajul postat pentru olteniţeni de către medic în care explică deficienţele cu care se conforuntă spitalul:

1.Am reuşit să aduc 2 medici pentru completarea gărzilor pe Chirurgie şi pe Medicină internă.

2.Am adus 20 de concentratoare de oxigen pentru nevoia pacienţilor COVID.

3.Am format un spirit de echipă în rândul angajaţilor spitalului.

4.Am demarat extinderea reţelei de oxigen.

5.Am demarat înlocuirea cortului de triaj cu o structură uşoară, pentru a asigura condiţii umane pacienţilor în sezonul rece.

Dar surpriză:

1.Rezervorul de oxigen nu suportă extinderea reţelei, fiind necesară înlocuirea de urgenţă.

2.Controlul mixt DSP, ISU, ISCIR, de ieri, a constatat numeroase neconformităţi, deşi au trecut 8 luni de pandemie, timp în care toate pregatirile spitalului ar fi trebuit fi făcute. Pentru că cele 8 luni au fost insuficiente, s-a mai acordat o lună pentru rezolvarea acestora.

3.Se impune un audit extern pe întreaga activitate a tuturor departamentelor spitalului, pentru a identifica, în profunzime, sursa problemelor şi rezolvarea acestora de la rădăcina.

4. Cu sprijinul necondiţionat al dl.primar Costinel Milescu, prin acţiuni insistente şi consecvente la nivelul tuturor instituţiilor statului abilitate, până la nivelul Guvernului, care au o datorie morală faţă de Olteniţa, am speranţă că vom depăşi această cumpănă.

Să nu uităm că spitalul Olteniţa a devenit spital COVID, fiind sacrificat fără a fi îndeplinit condiţiile necesare pentru această transformare. Atitudinea noastră solidară ne va face auziţi şi sunt convins că autorităţile centrale vor reacţiona şi ne vor sprijini. Respect!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE