Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dezvăluirea unui medic de la ATI: "Nimeni nu-și asumă să spună clar că nu știm tratamentul pentru COVID!"

Postat la: 18.10.2020 - 09:01 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mii de români sunt infectați cu COVID-19, iar sute la număr se află la Terapie Intensivă în spitalele din toată țara. Un medic ATI dezvăluie că nimeni nu știe cum să îi trateze pe pacienți. Bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus sunt pe mâinile medicilor din România, care nici ei nu știu exact cum ar trebui să îi trateze.

Un medic de la secția de terapie intensivă a Spitaluli Colentina din București, dr. Laura Zarafin, dezvăluie că nimeni nu știe încă un mod în care să trateze pacienții COVID, conform ziare.com. Zarafin se arată sătulă de acțiunile prin care se încearcă ascunderea informației că nici cei din sistemul medical nu știu ce să facă într-o asemenea situație critică.

„Acestea sunt vremurile, să nu ne mai ascundem. De ce nimeni nu își asumă și nu spune clar: "Nu știm tratamentul!?" De fapt, nu există, în general, garanții în medicină. În cazul unei boli necunoscute de unde să cerem vindecări? Da, știm. Le prescriem Dexametazona celor cu afectare pulmonară, anticoagulante (doza profilactică sau terapeutică), în funcție de patologii asociate și antivirale (de care ai și daca ai în prima zi). Tocilizumab-ul este o substanță anti Interleukina 6. Din pacăte, deși ni s-a părut la unele cazuri mai eficient, nu prea se mai gasește. În unele spitale se administreaza anticoagulant chiar și la asmiptomatici.", a spus Dr. Laura Zarafin, pentru sursa menționată.

Medicul menționează și faptul că medicii, cu toate că ei sunt salvatorii pacienților infectați, tot ei sunt înjurați și amenințați. „Și tocmai acei medici care intra non-stop la bolnavul COVID sunt înjurați, amenințați că sunt dași în judecată și, mai nou, unii s-au trezit cu plângeri la Colegiul Medicilor", a spus Dr. Laura Zarafin, pentru sursa menționată", adaugă doctorul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE