Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA cere pedeapsă maximă pentru Neculai Onţanu

Postat la: 14.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

DNA cere pedeapsă maximă pentru Neculai Onţanu, judecat pentru luare de mită. Un procuror anticorupție a cerut, miercuri, judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti condamnarea fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu la o pedeapsă maximă cu executare pentru infracțiunea pe care acesta ar fi comis-o, respectiv 10 ani închisoare.

„Având în vedere că, în calitate de primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite de la martorul denunţător Borcea Cristian pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra mai multor terenuri şi a primit un teren cu o valoare de peste 1,4 milioane euro, vă rog să dispuneţi condamnarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la o pedeapsă cu executare orientată către maxim", a spus procurorul în sala de judecată, la ultimul termen al procesului desfăşurat miercuri, conform Agerpres.

Reprezentantul DNA a mai solicitat ca lui Neculai Onţanu să-i fie aplicate şi pedepse complementare şi accesorii. De asemenea, procurorul a cerut pedepse maxime şi pentru avocata Loredana Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălarea a banilor; Toma Şutru, fost secretar al Consiliului local al Sectorului 2 Bucureşti, acuzat de luare de mită şi spălare de bani; Aurel Radu, judecat pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Neculai Onțanu este acuzat că a pretins și primit, în mod indirect, o suprafață de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 - o zonă rezidențială) și care a fost transferată de denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2007, Neculai Onțanu a acceptat, astfel, promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE