Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea!

Postat la: 24.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ceva ciudat se întâmplă cu câmpul magnetic al Pământului, susțin oamenii de știință, datorită faptului că în ultimii 200 de ani, el s-a slăbit, iar polul magnetic de nord s-a deplasat cu peste 50 de kilometri pe an. Au trecut 780.000 de ani de când fenomenul nu s-a mai întâmplat pe planeta noastră, iar unii experții spun că se așteaptă ca polii magnetici să se inverseze.

Câmpul magnetic al Pământului este generat de convecția fierului topit din miezul Pământului, la aproximativ 2900 de kilometri sub picioarele noastre. Acest lichid supraîncălzit generează curenți electrici, care la rândul lor, produc câmpuri electromagnetice, potrivit Astronomy. În timpul inversării polilor magnetici, polii de nord și de sud (a nu se confunda cu polii geografici) își schimbă locurile. În timp ce asta ar putea însemna o mare problemă, totuși inversările polilor magnetici sunt comune în istoria geologică a Pământului, conform NASA.

Înregistrările paleomagnetice ne spun că polii magnetici ai planetei noastre s-au inversat de 183 de ori, în ultimii 83 de milioane de ani și de cel puțin de câteva sute de ori în ultimii 160 de milioane de ani. Intervalele de timp dintre inversări au fluctuat foarte mult, dar fenomenul s-a produs în medie la aproximativ 300.000 de ani, iar ultima dată s-a întâmplat acum 780.000 de ani. Din aceste date se observă, că în prezent, a expirat acest timp dintre intervale, în privința inversării polilor magnetici.

Efectul direct al inversării câmpurilor magnetice ale Pământului asupra omenirii ar putea fi ușor, dar nu și pentru tehnologie. Inversarea polilor magnetici ar duce la distrugerea tuturor electronicelor, inclusiv a electrocasnicelor, a sateliților, dispozitivelor wireless și a rețelelor electrice susțin experții, conform Undark. Noi în prezent folosim sateliți pentru navigații, comunicații, monitorizarea mediului, prognoză meteo, televiziune etc.

Fără protecția unui câmp magnetic, acești sateliți ar putea fi serios perturbați de vântul solar sau de razele cosmice, care se ciocnesc de circuitele electronice ale acestora. Deja, un câmp magnetic slab este observat în Oceanul Atlantic de Sud, cunoscut sub numele de "anomalia Atlanticului de Sud", care afectează în prezent sateliții și acest fapt ar putea fi un indiciu la ce s-ar putea întâmpla în curând.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE