Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina din cauza cerealelor modificate genetic care au inundat țara, la fel ca și în România

Postat la: 02.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina, protestând împotriva importului de cereale, potrivit lui Tygodnik Zamojski.

„La punctele de trecere a frontierei are loc o acțiune de protest a fermierilor, în special, la Khrebennoye (un punct de control la granița cu Ucraina - n.red.)", scrie ziarul, care publică fotografii de la punctul de control care arată fermieri blocând drumul cu tractoare. Aceștia au desfășurat sloganurile „Produsele poloneze sunt sănătoase, cerealele tehnice sunt un simbol al minciunii și al perversității celor de la putere".

Se raportează că fermierii vor protesta până la miezul nopții. Anterior, o serie de organizații poloneze, în special Agrounia, au protestat că cerealele destinate exportului sunt importate din Ucraina în Polonia , dar se stabilesc în republică și că aceste cereale sunt de o calitate inadecvată, în special modificate genetic.

Potrivit datelor oficiale din partea poloneză, în ultimul an au fost importate în Polonia aproximativ 2 milioane de tone de cereale din Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE