Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Grupul Bilderberg s-a întâlnit în acest weekend. S-a stabilit ca Rutte sa preia NATO, Ursula sa rămână la UE si Brende la Davos. Iohannis n-a fost pe listă!

Postat la: 03.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elitele globaliste care fac parte din Grupul Bilderberg s-au întâlnit, în acest weekend, la Madrid, pentru a marca, discret, aniversarea a 70 de ani de existență a grupului, dar si noua configuratie mondiala, ascensiunea lui Donald Trump, razboaiele din Ucraina si Gaza etc.

Au participat mai multi sefi de state, de organizatii, premieri, ministri, magnati si lideri globali. S-au stabilit mai multe functii precum sefiile NATO, UE, FEM (Davos). Klaus Iohannis n-a fost pe lista invitatilor, nici n-a primit liber pentru vreo pozitie importanta in UE. Cel mai probabil ca va prelua Comisia de Aparare a UE, daca il va nominaliza Ursula vomn der Leyen.

Fondată în 1954, prin într-o întâlnire găzduită de Prințul Bernhard al Olandei în Hotel de Bilderberg din Oosterbeek, întâlnirea acestor elite discrete are loc anual. Deși similară cu Forumul Economic de la Davos, întâlnirea bilderbergilor diferă fundamental prin faptul că se desfășoară cu ușile închise, iar participanții nu au voie să dezvăluie identitatea celor prezenți.

Din acest motiv, a apărut speculația că în spatele ușilor închise ale grupului Bilderberg se iau decizii și se stabilesc proiecte care se regăsesc, apoi, în afacerile internaționale. Acest lucru a fost demonstrat de către un studiu, realizat în 2023 de către Lukas Kantor, de la Universitatea Carolină din Praga.

Conform acestui document, cel puțin 133 de politicieni au ajuns în poziții de putere după ce au participat la o întâlnire a grupului Bilderberg. Este vorba despre fostul președinte SUA, Bill Clinton, fostul cancelar german Angela Merkel sau actualul președinte francez, Emmanuel Macron.

Potrivit lui Kantor, cel puțin 42 de participanți au devenit prim-miniștri, președinți sau înalți funcționari ai unor organizații internaționale precum Uniunea Europeană, NATO sau Fondul Monetar Internațional (FMI). Deși a recunoscut că majoritatea participanților nu au fost niciodată ridicați la o poziție politică de top, Kantor a declarat că este probabil ca „politicienii invitați la întâlnirile exclusive să obțină contacte valoroase, informații din interior și, probabil, un anumit sprijin".

„Din 2019 până în 2023, toate organizațiile internaționale cheie - UE, NATO, FMI și ONU - au fost prezidate de Bilderbergi (Ursula von der Leyen, Jens Stoltenberg, Kristalina Georgieva și Antonio Guterres). Pare improbabil ca aceasta să fie doar o coincidență", a scris Kantor.

La reuniunea din acest an de la Madrid, găzduită la hotelul Eurostars Suites Mirasierra, în perioada 30 mai - 2 iunie, de Ana Botín, președintele executiv al Banco Santander - cea mai mare bancă din Spania - au participat peste 130 de presupuse personalități din întreaga lume.

Printre participanții politici notabili s-au numărat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele Consiliului European, Charles Michel, premierul olandez Mark Rutte, premierul estonian Kaja Kallas, președintele finlandez Alexander Stubb, fostul prim-ministru irlandez Leo Varadkar și fostul șef al CIA David Petraeus.

La reuniune au participat, de asemenea, membri de top din sectorul financiar, precum președintele Băncii Europene de Investiții, Nadia Calviño, fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, directorul general al Citigroup, Jane Fraser, și directorul general al Deutsche Bank AG, Christian Sewing. Au fost prezenți, de asemenea, diverși membri ai presei tradiționale, inclusiv Fareed Zakaria de la CNN, însă jurnaliștilor le este interzis să relateze despre ceea ce se întâmplă în cadrul reuniunii.

Printre ceilalți participanți notabili se numără fostul director general al Google Eric Schmidt, directorul general al Pfizer Albert Bourla, directorul general al Google DeepMind Hassabis Demis, directorul general al Microsoft AI Mustafa Suleyman și candidatul ratat la funcția de guvernator al Georgiei, Stacey Abrams.

The Guardian relatează că securitatea pentru conferința din acest an a fost „intensă... chiar și după standardele Bilderberg", menționând că protecția a inclus „drone ale poliției care au planat deasupra hotelului".

Un comunicat de presă sumar al grupului a precizat că reuniunea Bilderberg din acest an se va concentra pe subiecte precum starea și siguranța inteligenței artificiale, „fețele schimbătoare ale biologiei", clima, „viitorul războiului", provocările economice din Statele Unite și Europa, Ucraina, Orientul Mijlociu, China și Rusia.

Agenda conferinței este stabilită de un „Comitet de conducere" ales, din care face parte și Børge Brende de la Forumul Economic Mondial, despre care se spune că ar putea prelua anul viitor conducerea forumului de la Davos în locul lui Klaus Schwab.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE