Organizatia Mondiala a Sanatatii: Al doilea an al pandemiei de Covid-19 ar putea fi mai dificil decat primul
Postat la: 14.01.2021 - 08:35 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Al doilea an de pandemie de Covid-19 ar putea fi mai dificil decat primul, avand in vedere modul in care se raspandeste boala, mai ales in emisfera nordica, in conditiile in care circula mai multe tulpini, a avertizat, miercuri, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), transmite Reuters.
"Intram in al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil avand in vedere dinamica transmiterii si unele probleme pe care le vedem", a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgente al OMS, in timpul unui eveniment care a avut loc online. Bilantul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la inceputul pandemiei, fiind infectate 91,5 milioane de persoane.
"Cu certitudine, in emisfera nordica, mai ales in Europa si America de Nord, am vazut o furtuna perfecta a sezonului - frig, oameni care stau in interior, un amestec social mai mare si o combinatie de factori care au dus la o transmitere mai mare in multe, multe tari", a spus Ryan. Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: "Dupa sarbatori, in unele tari situatia se va agrava inainte de a se imbunatati".
Pe fondul temerilor de noua varianta, mai contagioasa, a coronavirusului, depistata prima oara in Marea Britanie, dar care intre timp s-a extins in lume, guverne din Europa au anuntat, miercuri, masuri mai stricte de combatere a imbolnavirilor. Acestea includ munca de acasa si inchiderea unor magazine in Elvetia, prelungirea starii de urgenta in Italia si masuri in Germania pentru reducerea contactelor intre oameni. Restrictii mai dure au anuntat si Portugalia si Danemarca.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Raport israelian: Vaccinarea anti-Covid va conduce la mutatii in lanț ale Sars-Cov-2 care ocolesc imunizarea
Epidemiologii israelieni își pun o problemă fundamentală: în ce măsură vaccinul anti-COVID-19 ar putea să încurajeze apariția de noi mutații care să necesite alte vaccinuri, scrie The Jerusalem Post.
-
Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu materiale reciclabile cu un prejudiciu de peste 8 milioane de lei
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mehedinţi fac marţi dimineaţă 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova. Sunt vizate mai multe persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin consemnarea în fals a reciclării a peste 4.000.000 de kilograme de deşeuri.
-
Diana Şoşoacă a plecat de la Mihai Gâdea după ce l-a luat la mișto pe realizatorul "Sintezei Zilei"
Senatoarea AUR Diana Şoşoacă, 45 de ani, a avut un schimb tăios de replici cu Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza zilei, de la Antena 3, care a avertizat-o că îi oprește microfonul. După o pauză publicitară, moderatorul a anunțat că aceasta a decis să părăsească platoul.
-
Autocar plin cu pasageri in flăcări pe Autostrada A1
Circulația este întreruptă pe prima bandă pe Autostrada A1 pe sensul Sebeș către Sibiu, la kilometrul 276, în zona localității Apoldu de Sus, județul Sibiu, pentru lichidarea incendiului produs la un autocar, anunță centrul Infotrafic al Poliției.
-
Expert genetician: "Utilizarea moleculei mARN la indivizi sănătoși este nebunie curată. Suntem intr-un experiment total!"
Un interviu exceptional cu specialistul in genetica, molecule ARN si ADN Alexandra Henrion-Caude ne arata dimensiunea exacta a campaniilor de vaccinare si a luptei impotriva Covid-19. Expertul avertizeaza asupra pericolelor reale la care este supusa omenirea prin acest efort accelerat de vaccinare in masa, pe care il considera un experimet total.
-
DATE OFICIALE: 181 de morți în SUA si 75 in Europa în urma vaccinurilor după doar două săptămâni de imunizare anti COVID
După cele 75 de morți oficiale declarate în Europa în urma vaccinurilor Pfizer/BioNTech și Moderna, raportate de ActiveNews sâmbătă, o bază de date federală a SUA semnalează 181 decese rezultate după injectarea cu vaccinurile anti-Covid.
-
Pandemie de roboti! Producătorii umanoidului Sophia vor să demareze producția în masă până la sfârșitul anului
De la lansarea sa, în 2016, robotul umanoid Sophia a devenit un fenomen viral iar acum compania care stă în spatele său are o nouă viziune: să înceapă producţia de masă a roboţilor până la finele acestui an.
-
Dumitru Costin: "Cîțu nu știe pe ce lume se află. El vorbește de eliminarea inechităților?"
Liderul sindicalist Dumitru Costin a declarat că eliminarea inechităților, motivul invocat de guvernanți pentru noi legi ale salarizării și pensiilor, nu se poate realiza pentru că nu există nicăieri o evidență la nivel național, iar ceea ce face Guvernul riscă să producă o avalanșă de procese.
-
A murit in arestul Politiei unde era inchis cercetat pentru omor!
Un barbat de 54 de ani, care se afla in arestul IPJ Teleorman, fiind cercetat pentru omor, a murit in cursul zilei de luni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Omul care a inventat Internetul e scârbit de controlul Facebook si Google. El construieste un "Nou Internet" in care utilizatorii au controlul si nu companiile Big Tech
- 2.Revista germana "Stern" publica o coperta care i-a scandalizat pe mulți: "Se pregateste o noua religie concepută de Cartelul Global Medical"
- 3.Jandarmeria e incapabilă sa explice discriminarea intre slujbele religioase si manifestarile culturale legat de numarul de participanti
- 4.Toate clădirile ce vor fi construite din 2021 trebuie să aibă consum energetic aproape de zero
- 5.Franţa a depistat două grupuri cu risc ale tulpinii britanice a coronavirusului
- 6.Cât timp vor mai putea călători românii în Marea Britanie doar cu buletinul
- 7.Spitalul din România unde niciun medic nu s-a vaccinat anti-Covid
- 8.Superstiții și tradiții de Anul Nou. Să aveți bani, să nu mâncați carne de pasăre
- 9.Patru romani au furat tabla de pe zeci de biserici din Anglia provocand pagube de 2 milioane de lire
- 10.Cîțu oferă în plus la leafa minima 2 lei pe zi. Începutul austerității?
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu