Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Scrisoarea celor 504: Portofelul de identitate digitală al UE este o lesă electronică cu care Bruxelles-ul vrea să își controleze cetățenii

Postat la: 21.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acordul dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene cu privire la portofelul de identitate digitală al UE este susceptibil de abuzuri și oferă Bruxelles-ului posibilitatea de a refuza drepturile cetățenilor și de a-i controla.

Potrivit noii legislații europene, portofelele, care vor fi deocamdată voluntare, vor include versiuni digitale ale tuturor cărților de identitate, ale permiselor de conducere, ale certificatelor de studii și ale documentelor medicale.

Comisia Europeană insistă asupra faptului că sistemul va fi sigur, iar actuala președinție spaniolă a UE afirmă că acest lucru va face din UE un lider digital la nivel global în ceea ce privește protejarea valorilor democratice, dar ce legătură are digitalizarea cu valorile europene?

Dimpotrivă, acest demers amenință valorile europene, după cum susțin 504 academicieni și experți din 39 de țări care au semnat o scrisoare deschisă în care avertizează asupra pericolelor pentru securitatea și libertatea online a cetățenilor.

"Pandemia ne-a îndreptat în această direcție atunci când au fost introduse pașapoartele cu vaccin Covid-19 și s-a limitat dreptul de a călători. Noul portofel ne va duce mult mai departe în direcția opresiunii.", scriu protestatarii.

Având toate documentele într-un singur loc, înseamnă că acestea pot fi confiscate cu un singur click. Acest lucru a fost făcut de către administrația Trudeau din Canada când, în timpul Covid, a refuzat accesul la conturi pentru cei care refuză vaccinarea și, mai târziu, a retras drepturile de asigurare ale șoferilor care au participat la blocarea protestului din capitala Ottawa.

Șeful băncii centrale din Polonia, Adam Glapiński, spune că consumatorii nu doresc ca banca lor să știe despre toate tranzacțiile lor, iar centralizarea digitală completă a tranzacțiilor elimină acest drept la anonimat.

Această ultimă mișcare a UE este, de asemenea, legată de modificările propuse în tratat, care includ eliminarea treptată a tuturor monedelor naționale în favoarea euro. Poloniei nu numai că i-ar fi refuzat dreptul de a-și conduce propria politică monetară, dar UE ar controla și portofelele cetățenilor polonezi.

Băncile din Canada și Australia au început deja să numere amprenta de carbon a cumpărăturilor clienților lor. Mai este doar un pas până la a le opri efectuarea unor tranzacții dacă sunt depășite anumite limite.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE