Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Spania recunoaște oficial ”schimbarea de gen" a unui copil de 8 ani considerând că are ”suficientă maturitate”!

Postat la: 29.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O instanță din Spania i-a acordat unui copil în vârstă de 8 ani dreptul de a-și schimba „Genul" pe certificatul de naștere, susținând că micuțul are suficientă maturitate pentru asta.

Un judecător de stare civilă din orașul spaniol Ourense i-a acordat unui copil, născut fetiță, care a solicitat să fie recunoscută ca băiețel, dreptul de a-și schimba genul pe certificatul de naștere. Părinții au încercat inițial să schimbe numele fetiței lor, după care au cerut schimbarea „genului" copilului în luna mai, 2021. O instanță a respins însă această solicitare în luna septembrie, declarând în mod firesc că micuța nu avea suficientă maturitate, relatează El Mundo.

O asociatie de activiști Trans, Euforia Familias Trans-Aliadas, a intrat pe fir, pe post de consilieri ai părinților, susținând că judecătorul care a luat decizia de respingere a cererii nu a stat t de vorbă cu copilul. După o discuție cu micuța, noul judecător însărcinat cu acest dosar a constatat că aceasta ar avea suficientă maturitate pentru schimbarea de sex.

Judecătorul a stabilit că fetița se considera băiețel de mai mulți ani și a decis că „lipsa de legitimitate a minorilor de a-și schimba sexul în registrul de stare civilă ar însemna să li se nege dreptul la identitate sexuală". Decizia instanței, dată pe 10 iunie, a fost publicată abia luni, 27 iunie, și survine exact în momentul în care guvernul socialist spaniol face presiuni pentru a impune o nouă lege privind transgenderii.

Potrivit noului act normativ, orice persoană care a împlinit 16 ani va avea dreptul să își schimbe sexul în documentele guvernamentale fără a mai avea nevoie de constatări medicale sau de tratamente hormonale. Persoanele între 14 și 16 ani își vor putea schimba și ele sexul, însă doar cu acordul părinților sau tutorilor. Între 12 și 14 ani, schimbarea sexului se va putea face cu decizie judecătorească.

Dar decizia instanței din Ourense a dovedit că acest lucru se poate face cu mult înainte. Transgenderismul este un curent ideologic care a luat o amploare uriașă în Occident, în ultimii ani. El se află, de pildă, printre temele cele mai importante de pe agenda summit-ului G7 din Germania, alături de Războiul din Ucraina și de schimbarea climatică.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE