Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ioan Rus accelerează distrugerea companiei CFR Călători

Postat la: 18.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prin numirea lui Iosif Szentes ca manager general al CFR Calatori, ministrul Transporilor- Ioan Rus continua opera de distrugere si falimentare a acestei companii, inceputa in 1998 de catre Traian Basescu si continuata in ritm alert de catre ministrii PDL Anca Boagiu si Radu Berceanu dar si de cei ai PNL Ludovic Orban, Ovidiu Silaghi, Ramona Manescu si Relu Fenechiu.

Acum, prin manevrele girate in ultimul an de catre Ioan Rus, s-a ajuns ca CFR Calatori sa fie la un pas de a fi trasa pe linie moarta. Practic, prin subfinantarea si impunerea unui management dezastruos, Ioan Rus face jocurile operatorilor privati de transport feroviar de calatori, ceea ce va conduce la falimentarea companiei de stat. ZIUAnews va prezenta ultimele "performante" realizate de catre manangerul general al CFR Calatori, udemeristul Iosif Szentes, cel care impreuna cu fostul director Valentin Dorobantu, au tesut, incepand din 2012, mersul trenurilor de calatori in interesul operatorilor privati.

AICI - Document CFR Calatori

Mecanicii, pericol pentru siguranţa feroviară

La ora actuala, directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, manageriaza compania cu aceeasi oamenii aflati in posturi cheie si in perioada din era Valentin Dorobantu, atunci cand societatea de stat a pornit spre depoul falimentului. De fapt, Szentes a fost partas la devalizarea CFR Calatori de catre Valentin Dorobantu, el fiind in acea perioada consilierul acestuia. Acum, oamenii "de bine" ai lui Dorobantu sunt in continuare la butoanele companiei conduse acum de Szentes. Este vorba de eternii Carmen Maria Popescu, Elena Miu, Liliana Constantinescu sau Robert Nita.

Recent, Iosif Szentes a ajuns la o concluzie halucinanta si pe care a impus-o. Anume ca mecanicul de manevra trebuie sa fie autorizat si in conducerea trenurilor de calatori si astfel sa faca si serviciul de manevra dar si pe cel de conducere a trenurilor de calatori. Prin aceasta aberatie, Szentes pune in pericol siguranta circulatiei feroviare.

Salubrizare fără vidanjare

In urma unei licitatii controversate s-a ajuns ca o firma sa faca salubrizarea vagoanelor de calatori dupa bunul sau plac. Adica o luna se face curatenia, iar luna urmatoare pauza. Insa, acea firma de salubrizare nu are obligatia sa faca si vidanjarea vagoanelor de calatori. Astfel, din cauza mirosului greu de suportat, calatorii evita sa se urce in aceste trenuri. Cum s-a ajuns in aceasta situatia? Stie doar directorul general Iosif Szentes si sefa logisticii si achizitiilor publice- Carmen Maria Popescu.

Sabotaje şi aranjamente pentru băieţii deştepţi

Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania a semnalat de nemumarate ori despre jaful de la CFR Calatori (vezi documentul atasat), dar conducerea Ministerului Transporturilor, in frunte cu Ioan Rus, a ignorat semnalele sindicalistilor. Intre timp, operatorii privati de transport feroviar de calatori continua sa pirateze pe multi bani publici CFR Calatori cu ajutorul baietilor destepti din minister si compania de stat. De fapt, prin Ministerul Transporturilor se vehiculeaza ideea ca de la numirea lui Iosif Szentes la sefia CFR Calatorii, adevaratul director este tot Valentin Dorobanu, aflat astazi la butoanele societatii private Regiotrans Brasov.

O dovada in acest sens este faptul ca dupa suspendarea rutelor deservite de Regiotrans, CFR Calatori ar fi trebuit sa preaia acele trasee. Dar, din dispozitia lui Szentes, multe din aceste rute nu au fost operate de compania de stat din cauza faptului ca nu existau locomotive. In realitate, existau locomotive dar, fie ca nu aveau mecanici sau combustibil au fost tinute in depou. In plus, mai multe locomotive de la CFR Calatori erau inchiriate la firme private de transport feroviar de marfa.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE